Brent Petrol trend dibinden dönüş mü yapıyor?

Petrol maliyetleri, üç haftanın en düşüğüne geriledikten sonra bugün piyasaların talep görünümüne odaklanmasıyla yükselişe geçti.

Brent Petrol trend dibinden dönüş mü yapıyor?

Petrol, yatırımcıların tekrardan brent petrol piyasalarına odaklanmasıyla üç haftanın dibinden dönüş yaptığını düşünmek yanlış olmaz.

Vadeli kontratlar, New York sektöründe önceki iki seansta yüzde 4’den fazla yükseliş yaşadı ve varil başına 67 dolar seviyesine merdiven dayadı. Delta varyantı vakalarındaki artışa rağmen beklentiler global talebin güçleneceği ve piyasaların yılsonuna doğru sıkılaşacağı yönünde.

Piyasalar, Uluslararası Enerji Ajansı ve OPEC’in perşembe günü yayımlayacakları aylık piyasa raporunu yakından takip edecek. Petrol piyasalarının yapısı da delta varyantındaki yükselişle beraber zayıflamaya devam etmişti. Brent petrolün farklı vadelerindeki fiyat farkı piyasanın baskılandığını gösterir şekilde, yakın vadeli kontratlar uzak vadeli kontratlara göre daha yüksek bir biçimde fiyatlanıyor.

Sabah saatlerinde Eylül vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex sektöründe, yüzde 0,7 yükselerek varil başına 66,94 dolara ulaşırken, Ekim vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe sektöründe, dün yüzde 2,4 düşüş kaydettikten sonra yüzde 0,5 yükselişle varil başına 69,35 dolar dolayında işlem gördü.

Brent Petrol trend dibinden dönüş mü yapıyor? - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler