Petrolde sert düşüş yaşandı

Petrol fiyatları geçen haftayı 70 doların hemen üzerinde tamamlarken güne negatif bir açılış yapmış ardından gün ortasında ise düşüş yüzde 4 oldu.

Petrolde sert düşüş yaşandı

Temmuz ayının sonunda 75 dolar düzeyinde olan ve güne 70 dolardan başlayan brent tipi petrolün varil fiyatı, bugün 67,6 dolar seviyesine kadar geriledi. Petrolde günlük düşüş yüzde 4'ü birazcık geçerken, son iki buçuk ayın en düşük seviyelerine temasa çok yaklaştı. Batı Teksas tipi petrolün varil fiyatı da yüzde 4'ü aşan düşüşle 65,4 dolar seviyelerine kadar geri çekildi.

Çin'de Yaşanan Delta Etkileri Tüm Piyasayı Etkiliyor

Amerikan The Wall Street Journal gazetesi, Çin'de corona virüsünün delta varyantının yayılmasına dair endişelerin, fiyat düşüşünde en çok etkili sebebin bu olduğunu raporlarında belirtti.

Salgının ilk ortaya çıktığı ülke olan Çin, sert karantina önlemleriyle vaka ve ölüm sayısını çok hızlı müdahalelerde bulunarak düşük seviyede tutmuştu fakat bugünlerde vaka sayıları tekrardan artış gösterdi.

Son olarak dün 125 yeni vaka tespit edilirken, bu rakam diğer ülkelere ve Çin nüfusuna oranla çok düşük olsa da Pekin yönetimi salgının yayılmasını önlemek üzere erkenden tedbirler alacağını açıkladı.

Bu tedbirlerden birisi de Ağustos ayında yapılması planlanan büyük fuar ve etkinliklerin iptal edilmesi oldu. Çin ayrıca, dünyanın geri kalanına kıyasla daha sert seyahat ve karantina önlemleri uyguluyor.

Brent Petrolde sıralı şekilde destek ve direnç seviyeleri ise şöyle sıralanıyor:

Destekler: 65.65 - 63.43 - 59.92
Dirençler: 69.82 - 73.77 - 77.88

Petrolde sert düşüş yaşandı - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler