BP, İngiltere'nin en büyük hidrojen fabrikasını kurmayı planlıyor

BP, İngiltere'nin en büyük hidrojen fabrikasını kurmayı planlıyor. BP enerji grubu, ülkenin yakıt kullanımını artırma ve sera gazı emisyonlarını azaltma çabasının bir parçası olarak İngiltere'nin en büyük hidrojen santralini 2030 yılına kadar kurmayı hedeflediğini açıkladı.

BP, İngiltere'nin en büyük hidrojen fabrikasını kurmayı planlıyor

BP enerji grubu, ülkenin yakıt kullanımını artırma ve sera gazı emisyonlarını azaltma çabasının bir parçası olarak İngiltere'nin en büyük hidrojen santralini 2030 yılına kadar kurmayı hedeflediğini açıkladı.

İngiltere'nin kuzeyinde kurulacak Teesside fabrikasının on yılın sonunda İngiltere'nin 5 GW hidrojen kapasitesi hedefinin yaklaşık beşte biri olan mavi hidrojen denilen 1 gigawatt'a (GW) kadar kapasiteye sahip olacağı bildirildi.

Mavi hidrojen, doğal gazı hidrojene dönüştürerek ve üretiminden kaynaklanan CO2 emisyonlarını depolayarak üretiliyor.

BP, hidrojen üretim sürecinden % 98'e kadar karbon emisyonunu yakalayabilecek teknolojileri keşfetmek için proje üzerinde bir fizibilite çalışması başlattı.

BP, H2Teesside olarak adlandırılan Teesside projesinin yılda iki milyon tona kadar karbondioksit (CO2) yakalaması ve bunu Kuzey Denizi'nin altındaki depoya aktarmasının beklendiğini bildirdi.

Etiketler