Bugün piyasalarda izlenecek veriler...

Piyasalarda bugün TCMB ve İngiltere Merkez Bankası faiz kararları takip edilecek. 

Bugün piyasalarda izlenecek veriler...

Piyasalar TCMB faiz kararına odaklanmış durumda. İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı da günün diğer önemli takip edilecek gündemi olarak takvimde yer alıyor.

Öne Çıkan Başlıklar

Fitch, Türkiye için 2021 yılı büyüme beklentisini yüzde 3,5'ten yüzde 6,7'ye; 2022 yılı için büyüme beklentisini yüzde 4,5'ten yüzde 4,7'ye yükseltti.

ABD Merkez Bankası (Fed), gevşek para politikalarının ABD ekonomisi koronavirüs salgınının etkilerinden daha da toparlanan kadar devem ettirme planlarını teyit etti.

Fed, faiz oranını da yüzde 0,00-0,25 olarak korudu.

Fed yetkilileri, 2021 yılı için büyüme beklentisini yüzde 4,2'den yüzde 6,5'e yükseltti.

Fed Başkanı Jerome Powell, tahvil alım hızını yavaşlatmayı, tahvil alımını azaltmayı konuşmanın henüz zamanı olmadığını söyledi.

Rusya, Başkan Joe Biden'ın Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in ABD'deki 2020 başkanlık seçimlerine müdahale girişiminin 'bedelini ödeyeceği' şeklindeki sözleri sonrasında ABD-Rusya ilişkilerinin geleceğini ele almak üzere Washington’daki büyükelçisini Moskova'ya çağırdı.

Brezilya Merkez Bankası (COPOM), faiz oranında beklentilerin üzerinde, 75 baz puan artışa gitti. Piyasa beklentisi 50 baz puan artış olacağı yönündeydi. Nikkei gazetesinin haberine göre Japonya Merkez Bankası yarın yapacağı politika toplantısında devasa teşvik programını sürdürülebilir yapmak için bir dizi adım açıklayacak.

Yurt İçi Gündem

10.00 - TCMB, uluslararası yatırım pozisyonu verilerini açıklayacak.

14.00 - TCMB'nin faiz kararı günün en önemli verisi olarak yakından takip edilecek.

14.30 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve  banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık  bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin  döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek.

Yurt Dışı Gündem

15.00 - Yurt dışında ABD faiz kararının ardından İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı gelecek. Piyasalar BoE'nin faiz ve tahvil alım programında bir değişikliğe gitmesini beklemiyor.

15.30 - ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, Philadelphia Fed İş Koşulları Endeksi,

17.00 - Conferance Board öncü göstergeler endeksi,

17.30 - Doğal gaz stokları verileri izlenecek.

Brezilya, Endonezya, Tayvan, Norveç ve Mısır merkez bankaları da faiz kararlarını duyuracaklar.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Alaska’da Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ve Merkez Dışişleri Komisyonu Bürosu Müdürü Yang Jiechi ile görüşecek.

Etiketler