Borsa İstanbul'da Ekos Şirketi İçin Gong Çaldı!

Borsa İstanbul'da satış şeklinde gerçekleşen halka arzlar arasında kişi sayısı bazında rekor kıran EKOS Electric, 21 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen gong töreni ile yatırımcılara açıldı.

Borsa İstanbul'da Ekos Şirketi İçin Gong Çaldı!

Borsa İstanbul'da gong töreni, Primer GIS (iletim şebekesi gaz yalıtımlı anahtarlama ekipmanı) teknolojisi tasarlayan ve üreten ilk Türk şirketlerinden biri olan EKOS Electric için coşkuyla çaldı. 

Yeni Bir Adım: EKOS Electric'in Halka Arz Süreci

Deniz Yatırım liderliğinde 15-16 Ekim tarihlerinde gerçekleşen halka arz süreci, yoğun ilgi ve katılımla tamamlandı. EKOS Electric, 21 Kasım 2023 itibarıyla Borsa İstanbul'da "EKOS" koduyla işlem görmeye başladı.

Gong Töreninde Bulunan İsimler

Borsa İstanbul'da düzenlenen gong törenine katılan isimler arasında Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, EKOS Electric Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Akbaş, EKOS Electric Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tunahan Akbaş, EKOS Electric eski Genel Müdürü Yiğit Akbaş, EKOS Electric Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Çakar, EKOS Electric Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Özkahraman, Deniz Yatırım Genel Müdürü Melih Akosman, Deniz Yatırım Kurumsal Finansmandan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nurullah Erdoğan ve diğer davetliler yer aldı.

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun'un Değerlendirmesi

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, gong töreninde yaptığı değerlendirmede, EKOS Electric'in başarılı halka arzını ve gelecek hedeflerini övdü. Ergun, "Sürdürülebilir bir enerji için, uzun yılların tecrübesiyle ve kurumsal hafızasıyla, elektrik alt yapı teknolojileri üreten ve dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan EKOS Teknoloji, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayarak kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atmıştır. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ekos Teknoloji'ye Borsamız ailesine hoş geldiniz diyor, bu halka arzın sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

EKOS Electric'in Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlaması, Türkiye'nin enerji sektöründeki güçlü oyuncularından birinin daha piyasalardaki etkisini artırması anlamına geliyor. Bu halka arz, şirketin gelecekteki büyüme ve inovasyon projelerine önemli bir finansman desteği sağlayacak gibi görünüyor.

Etiketler