Borsa İstanbul'da bir şirkete ilave tedbir kararı verildi

Borsa İstanbul, yapılan değerlendirmeler neticesinde Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ne tedbir uygulanacağını açıkladı.

Borsa İstanbul'da bir şirkete ilave tedbir kararı verildi

Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, sektöründe gerçekleşen işlemler sebebiyle Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (#AGYO) payında 24/08/2021 tarihi itibariyle 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağına" ek olarak "Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" önleyici önlemleri uygulaması yapılacak.

Borsa İstanbul tarafından KAP'a yapılan bildirimde şu ifadelere yer verildi:

Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (AGYO.E) payında 24/08/2021 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağına" ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacaktır.
Tedbirlerin uygulanacağı son tarih 23/09/2021'dir.

Etiketler
SPK