Orçay Ortaköy Çay Sanayi A.Ş. halka arz oluyor

Orçay Ortaköy Çay Sanayi A.Ş. 26 – 27 Ağustos tarihlerinde halka arz ediliyor.

Orçay Ortaköy Çay Sanayi A.Ş. halka arz oluyor

Tera Yatırım’ın Halka Arzına Aracılık Ettiği; Orçay Ortaköy Çay Sanayi A.Ş. (ORCAY) 26 – 27 Ağustos tarihlerinde Sabit Fiyatla Talep Toplama yöntemiyle 9,90 TL’den Halka Arz Ediliyor.

Orçay Ortaköy Çay Sanayi’nin Borsa İstanbul’da halka arzını gerçekleştirecek Tera Yatırım’dan yapılan yazılı açıklamada, ''Şirket, sermaye artırımı yolu ile 8.000.000 adet payın halka arzını gerçekleştirecektir. Yatırımcılar, Tera Yatırım Online şubesi ve 0212 365 10 00 çağrı merkezinden “ORCAY” halka arzına katılabilir ve ayrıntılı bilgi alabilir'' cümleleri yer aldı.

Çay üretimi ve satışı alanında faaliyette bulunan şirket, Rize'nin Güneysu ilçesinde 1986 senesinde 37 ortağın bir araya gelmesi ile kuruldu. Şirketin kuruluş gayesi evvela ortakların kendi ürettikleri çayı işlemek ve bunun beraberinde arta kalan kapasite ile ticari amaçlı çay üretimi ve satışı yapmaktır.

Kurulduğu 1986 senesinde günlük yaş çay üretim kapasitesi 20 ton olan şirket, hızlı gelişimi ve faaliyetlerindeki çıkışı sürdürecek şekilde yapmış olduğu yatırımları ile günlük yaş çay üretim kapasitesini seneler içinde artırarak 1997 senesinde 60 tona, 2001 senesinde ise 120 tona ulaşmıştır. Şirketin mevcut durumdaki çay üretim kapasitesi ise günlük 150 ton civarındaydı.

Etiketler