Borsa İstanbul'da teknik beklenti ne?

Borsa İstanbul'a teknik bakış...

Borsa İstanbul'da teknik beklenti ne?

Yurt içinde piyasalar tarafından TCMB faiz kararı takip edildi. TCMB beklentiler dahilinde faizleri değiştirmeyerek yüzde19,00 seviyesinde sabit bırakıldı. Banka yaptığı açıklamalarda ‘’gerekirse ek sıkılaştırma adımları atabiliriz’’ cümlesini çıkartarak piyasalara bundan sonra faiz artırımının olmayacağı mesajını verirken faiz indirim sürecinin ise enflasyonda düşüşle başlayacağını beklemek yanlış olmaz.

TCMB yayımladığı raporda küresel ekonomilerde toparlanma yaşandığını ve aşılama çalışmalarının etkisiyle iyileşmenin devam ettiğini vurgularken özellikle imalat sektörünün bu süreçte güçlendiğini buna karşılık işletmelerdeki kapanış ve kısıtlamaların hizmet sektörünü zayıflattığını söyledi.

İhracattaki artış ve altın ithalatındaki gerilemenin cari açığa olumlu oluğunu söyleyen banka, güçlü iç talep ve emtia fiyatlarındaki yükselişin cari açığı olumsuz etkilemeye devam etiğinin altını çizdi. Merkez bankası enflasyonda hedef olan yüzde 5 seviyesine ulaşana kadar elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edeceğini söyledi.

TCMB kripto para piyasasına yönelik yayımladığı tebliğde kripto varlıkların ödemelerde doğrudan ve dolaylı olarak kullanılamayacağını söylerken ilgili düzenlemenin 30 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe gireceği açıklandı.

Yılbaşından bu yana tahvillere nette 691 milyon dolarlık alım gelirken hisse tarafında ise yılbaşından bu yana 1,98 milyar dolarlık çıkış yaşandı. 

BİST-100 her ne olursa olsun şimdilik yükselen kanalından yoluna devam ediyor yükselen kanal başlangıcından bu yana 4. kez kanal dibine temas eden BİST-100 her temasından sonra yeni tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı ya da ulaşmaya çok yaklaşmıştı. Bu sefer ise işler diğer kanal dibi temasından farklı olarak tepki alımlarının ardından bir daha düşerek geldi.

1408.14 puan ile hafta kapanışı yapan BİST-100 küçük kanalların içinde yeni bir kanalcık içersine giriş yaptı takip edilmesi gerekilen değerler 1430 - 1453 olarak güncellendi.

Tekrar alıcı tarafının güçlenip tüm zamanların en yüksek değerine ulaşması içinse önünde bir hayli direnç var.
Geniş pozda yükselen kanalın desteği ise 1323 seviyelerinde.

BİST-100 teknik destek ve direnç noktaları ise şöyle:
Destekler 1399 - 1376 - 1326 - 1278
Dirençler 1430 - 1453 - 1520 - 1590

Borsa İstanbul'da teknik beklenti ne? - Resim : 1

 BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Alış
Satış
Değişim 47.6999%
Son Değer 9692.72
En yüksek 9766.89
En düşük 9667.55
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler