Dünyanın en pahalı 5 hisse senedi!

Dünyada şu an aktif olarak işlem gören en değerli 5 borsa hissesini inceliyoruz!

Dünyanın en pahalı 5 hisse senedi!
1. Berkshire Hathaway Inc.

Piyasa değeri yaklaşık 455 milyar ve hisse başına 352.050 dolar değerinde. Sigorta, finans  gıda ve gıda dışı ürünlerle hizmet veren bir şirket olan Berkshire Hathaway Inc. şirket kalıcı sahibi, Amerikalı yatırımcı ve girişimci olan: Warren Buffett'a göre tanınıyor. Şirketin merkezi Omaha, Nebraska, ABD'dedir.

Payının 265,020 dolar değeri, onu dünyanın 10 en pahalı hisseleri listesinin zirvesinde yapıyor.

 2. Sırada ise Lindt & Sprüngli AG var! 

20 milyar dolar piyasa değeri olan şirketin ilgili alanı ise şekerlemeler... evet yanlış duymadınız şekerlemeler. Hisse başına 88.250 dolar.

Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG (ya da kısaca Lindt) şekerleme ve çikolata üretiminde uzmanlaşmış bir İsviçreli çikolata şirketidir. Şirket ayrıca dünya çapında 410’dan fazla marka mağazasına ve kafe zincirine sahiptir.

Hisselerinin oldukça yüksek değeri nedeniyle Lindt, ikinci sırada yer alıyor.

Lindt 1836 yılında Zürih’te kuruldu. Her şey "David Sprüngli & Son" adlı şeker dükkanıyla başladı ve sonrasında bu dükkan zamanla dünyanın en başarılı şirketlerinden birine dönüştü. 1988 yılında şirket Rudolf Lindt’in çikolata fabrikasını satın aldı ve adını "Aktiengesellschaft Vereinigte Berner und Züricher Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli" olarak değiştirdi.

3. NVR Incorporated hisse başına 4.00 dolar.

Piyasa değeri 11.5 Milyar dolar. Sektörel alanı ise yapı ve ipotek kredileri.

NVR Incorporated, bir Amerikan ev yapımı ve ipotek şirketidir.
Şirket, kuruluşundan bu yana, ülkenin 15 eyaletinde 365.000'den fazla müşteriye ev inşa etti.

4. Seaboard Corporation

Hisse başına 3725 dolardan işlem görüyorken 3.6 Milyar dolarlık piyasa değeri ile taşımacılık ve tarım sektöründe adeta bir dev konumunda.

Seaboard Corporation, tarımsal faaliyetler ve dünyadaki çeşitli endüstrilerde deniz taşımacılığı ile ilgili çeşitlendirilmiş bir şirkettir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, şirket ağırlıklı olarak domuz eti üretimi ve deniz taşımacılığı ile uğraşmaktadır.

5. Amazon Inc.

1 hissesi 3,370 dolardan işlem gören Amazon Inc.Piyasa değeri: 1,233 milyar dolar olan Amazon Parakende ticaret  işleri yapıyor.

Şu anda 800 milyardan fazla piyasa değeri ile dünyanın en değerli şirketi.

İnternet kullanıcıları, tedarikçileri ve üreticileri Amazon web sitesini çevrimiçi bir mekan olarak kullanarak herhangi bir ürünü kendi başlarına satabilirler. Şirketin ana iş kolu sadece çeşitli malları satmaktır. Hizmetin popülerliği, yüksek kaliteli ürünler, düşük fiyatlar, hızlı teslimat ve geniş ürün çeşitliliği sayesinde yükseldi.

Neden Berkshire Hathaway hisseleri için bu kadar yüksek bir fiyat değeri biçilmiş? Piyasanın en değerli hisseleri diye sorarsanız şayet, şirket sahibi Warren Buffett, hiçbir zaman hisselerini bölme prosedürü uygulamamıştır. 

Etiketler