Boğa ve Ayı piyasa döngüleri içinde nasıl para kazanılır?

küresel borsalar döngüsel hisseler öncülüğünde yükseliş gösterecek.

Boğa ve Ayı piyasa döngüleri içinde nasıl para kazanılır?

Piyasa psikolojisi nedir?

Piyasa psikolojisi, piyasa hareketlerinin katılımcıların duygusal durumlarını yansıttığı (veya bu durumlardan etkilendiği) fikridir. Ekonomik kararların alınmasında etkili olan çeşitli etmenleri inceleyen disiplinlerarası bir alan olan davranışsal ekonominin belli başlı konularından birisidir. Birçok kişi, finansal piyasalardaki değişimlerin arkasındaki belli başlı gücün duygular olduğuna inanır. Ve genel itibari ile değişim halindeki yatırımcı duyguları da psikoloji piyasa döngüleri adındaki kavramı meydana getirir.

Boğa ve Ayı piyasa döngüleri içinde nasıl para kazanılır? - Resim : 1

Piyasalar yükselirken en önemli olan yukarıdaki görseli göz önünde bulundurarak hangi dönemde olduğumuzu anlayabilmektir. Kitlesel yatırımlar yapıldığı dönemlerde daha çekimser olmak bazen para kazanmaktan ziyade parayı kaybetmemek çok daha önemlidir.

Piyasalardan en çok getiri sağlayanlar yükselirken değil düşerken yapılmış yatırımlardır. Maksimum risk noktasında olduğunu hissetmenin en iyi yolu piyasa ile ilgilenen insan sayısındaki ciddi artış ve herkesin piyasaya hükmettiği ayrıca daha fazla gidebileceğine inandığı dönemler olarak atfedilebilir. Tüm piyasalar bu denli hareketleri dönemsel olarak tekrarlar. Örneğin 2020 sonu ve 2021 ilk çeyreği tüm dünyayı kasıp kavuran BTC ve altcoin rallileri piyasa yeni katılan insan sayısındaki ciddi artış büyük hayaller ve hızlı para kazanma hırsı. Fakat şu an bakıldığı zaman arkasında çok büyük enkazlar bırakmış ve yatırımcıların ciddi kayıplar yaşadığı hatta ana paralarının tamamını kaybetmiş bir piyasa. Peki böyle piyasalarda düzenli gelir etmek mümkün mü? Elbette mümkün... Doğru alım zamanını belirlemek ve duygusallıktan ziyade kuş bakışı bakıp yatırımın ve piyasanın hangi döneminde olduğunu tayin etmek çok önemlidir. 

Döngü piyasalarında hangi sektörler tercih edilmeli?

Döngüsel hisseler ekonominin genelinde yaşanan yukarı yönlü ya da aşağı yönlü hareketlerden daha fazla etkilenen şirketlere işaret ediyor. Bu alanda finans, enerji ve sanayi sektörleri  yer alabilir. Çünkü dünya üzerinde ekonomik süreklilik için ihtiyaç temel taşlarından birkaçı bu sektörler...

Kripto para sektöründe ise düzenli bir yatırım yapabilmek için işe DCA’yı kullanarak başlamalısınız. Bu yöntemi kullanarak giriş yaptığınız piyasada kalmanız daha uzun ömürlü olacaktır. Yöntemi eşsiz kılan özellik yatırımlarınızı düşük sermaye birimleri ile yaptığınız için farklı zaman dilimlerinde bu durumu tekrarlama isteği uyandırmasıdır. Böylece düzenli bir yatırım sistemi oluşturabileceksiniz.

Etiketler