Cardano (ADA) stake durumu hakkında...

Stake etmek nedir? Hangi coinler stake edilmeli? Stake neden edilir ve ADA coin staking üzerine tüm detaylar haberimizde...

Cardano (ADA) stake durumu hakkında...

Stake Nedir?

Stake mantığı dünyada büyük borsaların neredeyse tamamında işlem görmeye ve garanti yatırım olarak tercih edilmeye başladı. Bu da stake edilen coinin değerinin düşmeyeceğine güvenen insanlar ve borsa yöneticilerinin tercih ettiği bir yöntem.

Stake edilen coini belirlenen süreler boyunca kitli kalmaya ve işlem yapmamaya taahhüt ederek o süre zarfına borsa tarafından belirnen faiz uygulanır.

Adet bazlı coin kaybetme ihtimalinizin olmayacağı gibi faiz oranı karşılığı kadar yine adet bazlı kazanç sağlamanızın garantisi var.

Cardano (ADA) stake neden bu kadar popüler oldu?

Cardano stake işlemlerinin bu kadar popüler olmasının sebebi kurucusu  Charles Hoskinson'un blockchain kurulumunda görevler alması ve birden fazla önemli operasyonda rol alması piyasanın ne tür bir kripto paraya ihtiyacı olduğunu bilmesi anlamına geliyordu.  Charles Hoskinson'da piyasanın ihtiyacı olanı karşılamak adına kurduğu ADA coini ''blockchain versiyon 3 '' mantığı ile kurdu. ADA coin BTC ve ETH'nin çatallanma sorunlarını işlem ücreti ve hızı sorunlarını ortadan kaldırmak için var... Bu sebeple zaten çok kuvvetli bir projeye sahip olan ADA'nın yükselişi kaçınılmazdı. Fakat ADA sahibi olan yatırımcı sayısının artış göstermesi ile birlikte hedeflenen işlemlerin zorlaştığı görülmeye başladı. Bunun üzerine ADA coin işlem sayısını azaltmak ve ağ üzerindeki asıl hedef olan blockchaini hızlandırmak için stake işlemleri yapılmaya başlandı düzenli yükseliş göstermesinin ve bir nevi faiz getirisinin garanti olması üzerine çok fazla rağbet gördü.

Fiyat yükselmelerine gelecek olursak ne kadar fazla stake olursa satılmayacağına dair taahhüt verilmiş ADA sayısı o kadar fazla olur. Bir ürün satılmamasına karşın alış talebi görmesi arz - talep ilişkisinden kaynaklı artış göstermek zorundadır.

Ada Stakin yapılabilen borsalar hangileri?

Binance, Kraken ve Gate.io gibi büyük borsalarda 30,60 ve 90 günlük stake seçenekleri mevcut olmak ile beraber kazanç yüzdesi borsaların belirlemesi üzerine değişkenlik gösterebilir.

ADAUSD:BNN Cardano Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.2668
En yüksek 0.2723
En düşük 0.265
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler