Boğa piyasası dur durak bilmiyor

Borsalarda yaz döneminin hareketsiz geçeceğini düşünen yatırımcıların büyük bir kısmı, mayıs ayında satış gerçekleştirdi fakat bu satışlar zarar getirdi. Analistlere göre boğa piyasası dur durak bilmiyor.

Boğa piyasası dur durak bilmiyor

Yaz dönemi başlamadan önce mayıs ayında hisse satışı yapan yatırımcılar, S&P 500 endeksindeki yaklaşık yüzde 8 oranındaki kazancı kaçırdı. Değişen fiyatlar fikirleri de etkiliyor. Bu hafta Wells Fargo, S&P 500 endeksi için yıl sonu fiyat hedefini yüzde 25'e çıkardı.

Ekonomik göstergeler göz önüne alındığında, yaz döneminde borsalardaki yükselişin sürmesi şaşırtıcı görülüyor. ABD'nin ekonomik büyümesi, Kovid-19'un Delta varyantının yeniden açılma planlarını sekteye uğratması ve tedarik alanında oluşan darboğazlarla beraber durma noktasına geldi. 

Ancak şirket bilançolarında karşımıza çok daha farklı bir tablo çıkıyor. Şirketler pandemiyi daha üretken olmak için kullandı ve ayrıca tedarik zincirindeki problemleri başarıyla yönetti. Analist Jani Ziedins, ''Belki de 4,500 seviyesi zirvedir. Belki de 4,600'e ulaşılması an meselesidir. Her iki durumda da yakın zamanda ne olacağını göreceğiz. O zamana kadar durdurulamaz rallinin karşısında hisselerimizi elimizde tutarak dengede kalmalıyız.'' ifadelerine yer verdi.

Etiketler