Bitrota mağdurları sessizliğini bozdu! Dolandırılan paralar ne olacak

Bitrota mağdurları sessizliğini bozdu! Gündeme yeni kripto para dolandırıcılığı mağdurları olarak düşen kişiler yaşadıkları olayları tek tek anlattılar.

Bitrota mağdurları sessizliğini bozdu! Dolandırılan paralar ne olacak

Bitrota mağdurları sessizliğini bozdu! Gündeme yeni kripto para dolandırıcılığı mağdurları olarak düşen kişiler yaşadıkları olayları tek tek anlattılar. Adından sıklıkla söz ettiren Bitrota borsası sahiplerinden olan Kenan Altun Perşembe günü tutuklandı. Dolandırıcılığın boyutunun milyonlarca olar olduğu kaydedilmektedir. Peki, dolandırılan paralar ne olacak?

Kripto para dolandırıcılığı Thodex, Dogecoin Mining ve He Coin’den sonra bir de Bitrota platformunda yaşadı. Bitrota platformu sahipleri arasında yer alan Kenan Altun mağdurların yaşadığı zararın telafi edileceğini söyledi.  Sessizliğini bozan mağdurlardan biri tüm ailesinden topladığı 300 bin TL’yi Bitrota’da kaybettiğini söyledi. Yatırım yapanların kimi borç alarak kimi evini, arabasını satarak yatırım yapmış. İnsanlara paralarını kısa süre içerisinde iki üç katına çıkaracağı vaadinde bulununca insanlar da buna inanıp yatırım yaptılar. Şuanda Bitrota’dan bir sürü mağdur var. İnsanların hayallerinin sattığını açıklayan mağdurlar yatırım yaptıkları için çok pişman.

Saadet zinciri gibi bir olay!

Bitrota

Bitrota’da kaybedilen paralardan dolayı pek çok kişi eşiyle boşanma aşamasına gelmiştir. Bitrota mağdurlarından biri de yaptığı açıklamada işin en kötü kısmı da bu piyasaya hem kendimizi hem de yakınlarımızı girdirdik. Çünkü bize ne kadar çok kişi getirirsek o kadar çok para kazanacağımızı söylediler. Bitrota aslında bitcoin gibi bir sistem değildi. Biz mağdurlar saadet zinciri gibi bir olayın içine düştük. Benim gibi 30 bin 40 bin belki daha fazla aile mağdur. Maddi durumu kötü olan kişilere öncelikle lüks arabalar, paralar kazandırsalar da işin bu şekilde olduğunu bilseydik asla işe girmezdik. Kısa sürede mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz dedi.

Dolandırılan paralar ne olacak?

Bitrota mağdurlarının paraları ne olacak? Sorusu mağdurlar tarafından sorulmaktadır. Bitrota mağdurları vekili Avukat Sinan Keskin tarafından yapılan açıklamalar incelendiğinde Bitrota’da sistemde kayıtlı 82 bin mağdur olduğu ve toplam zarar miktarının da 2 milyar TL’yi bulduğu söylendi. Dolandırılan mağdurlardan alınan paraların mağdurlara ödenmesi talep edilse de konuyla ilgili henüz net açıklama gelmedi. Fakat kısa süre içerisinde mağdurların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiği Bitrota sahiplerinden olan Kenan Altun tarafından belirtilmişti. Konuyla ilgili yeni gelişmeler olduğu takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.