Kanal İstanbul için bütçeden harcama yapılacak mı?

Türkiye genelinde pek çok kişi Kanal İstanbul projesine sıcak bakmamaktadır. Çok maliyetli olan bir proje olduğundan ötürü pek çok kişi tarafından Kanal İstanbul için bütçeden harcama yapılacak mı?

Kanal İstanbul için bütçeden harcama yapılacak mı?

Türkiye genelinde pek çok kişi Kanal İstanbul projesine sıcak bakmamaktadır. Çok maliyetli olan bir proje olduğundan ötürü pek çok kişi tarafından Kanal İstanbul için bütçeden harcama yapılacak mı? Sorusu sorulmaktadır. Sorulan soruyla ilgili açıklama bakanlıktan geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuyla ilgili açıklama yaptı. Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamada Kanal İstanbul’u genel bütçeden harcama yapmadan tamamlamak istiyoruz denildi. Aynı zamanda Kanal İstanbul ile devam eden havalimanı ve demir yolu projeleriyle ilgili de açıklama yaptı. Bildiğiniz gibi Kanal İstanbul projesi hemen herkesin dikkatlerini üzerine çeken bir projedir. Bakan tarafından yapılan açıklamalar incelendiğinde öncelikleri yapı maliyetinin genel bütçeye hiçbir yük getirmemesi üzerinedir.

Çukurova Havalimanı 2022’de hizmete girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu hali hazırda inşaatı devam eden havalimanıyla ilgili açıklama yaptı. Çukurova Havalimanının 2022 yılının Aralık ayında hizmete gireceğini açıkladı. Çukurova havalimanından sonra da Yozgat ve Artvin havalimanlarının da oluşturulacağı ve kısa sürede hizmete gireceğini duyurdu.

Kanal İstanbul

Ankara ile Sivas hızlı tren yolu bitmek üzere

Bakan Karaismailoğlu tarafından aynı zamanda Ankara ile Sivas arasında yapılan hızlı tren yolunun da 2022 yılında hizmete gireceği açıklandı. Demir yolu yatırımlarının biraz daha artacağı ve 2021 yılında %60’lara kadar yükseleceği duyuruldu. Demir yolu ulaşımı geçtiğimiz yıllarda daha yaygınken şuan demir yolu ulaşımı hızlı tren yolu şeklinde yapıldığından dolayı sıklıkla tercih edilmektedir. Tüm bu yapılan işlemlerin genel bütçeden 1 kuruş bile alınmadan yapıldığını iddia eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kendi projeleriyle üreten bir kurum olduklarını da söyledi.