Bitcoin sert çakıldı

Kısa bir süredir yükseliş yönlü hareket gösteren Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paralar bugün çakıldı. Kripto paraların lideri olarak bilinen Ethereum’da kayıp %10 gibi bir orana yaklaştı.

Bitcoin sert çakıldı

Kripto para piyasası Bitcoin başta olmak üzere sert çakıldı. Tüm kripto para piyasası yerle bir olurken, lider kripto para bitcoin son iki ayın en büyük kaybını yaşayıp 21 bin 447 dolara düştü. Gün içinde de %9 oranında kayıpla 21 bin 440 dolara kadar geriledi. Bu düşüşün sebebi yatırımcı tarafından merak ediliyor.

Bitcoin niye düştü?

Bitcoin de yaşanan düşüşün en önemli sebebinin FED tutanakları olduğu düşünülüyor. Bunun yanı sıra kripto para piyasasında Ağustos ayının sonunda 130 bin Bitcoin’in piyasaya sürüleceğinin iddia edilmesi de piyasada yaşanan risk algısının yükselmesine sebep oldu. Şu anlardan itibaren Bitcoin %8.6 düşüş göstererek 21 bin 440 dolara geriledi. Ethereum %10 düşüşle 1970 dolara, Cardano %13 düşüşle 0,46 dolardan, Solana %12 düşüşle 36,62 dolardan, Dogecoin de %15 gerileme ile 0,069 dolardan işlem görüyor.

bitcoin çakıldı

FED tutanaklarını yakından takip ediliyor

FED tutanakları bitcoin yatırımcıları tarafından merak edilmektedir. FED yetkililerinin faiz artışlarının devam edip etmeyeceğiyle ilgili soru işaretleri yatırımcılar tarafından merak edilmektedir. Kripto para yatırımcıları Eylül ayında ağırlıklı olarak FED’den 50 baz puan faiz indirimi beklenirken 75 baz puan artırması herkesi etkilemeye yetti. FED’den gelen faiz artışlarına yüksek ivmeyle devam etmesi borsayı etkilese de Bitcoinin gerilemesine sebep olmaktadır.