LBRY Credits nedir ve ne işe yarar?

LCB, kullanıcıların içerikleri görüntülediğinde yayıncıların fiyatları denetimleyebildiği ve ücretlerinin ödeyebileceği merkezi olmayan Blockchain teknolojisini kullanan bir içerik paylaşım platformudur.

LBRY Credits nedir ve ne işe yarar?

LBRY Credits, merkezi olmayan yapısı ile herhangi bir yayıncının izni olmadan içeriği paylaşamaz. Yayıncı içeriğe izin vermediği sürece içeriği kaldırabilmekte yada engelleyebilmektedir. LBRY'de yayınlanan içerikler bir ağ yada bilgisayarlara dair olarak kendine özgü değildir. Bu sebeple malzemenin merkezi yetkililerinden ve kötü niyetli kısımdan kaldırılamamasını sağlamaktadır. Platform konsepti her ne kadar kimi insanlar için ümit vaat edici olsa da baş rakipleri Youtube, Vimeo gibi birçok popüler içerik paylaşma siteleri mevcuttur. Bu yüzden insanlar LBRY platformunu ne kadar kullanacağı ve tercih edeceği konusu belirsizdir. Ancak LBRY gereken topluluğu yakalayabildikten ve kendini benimsettikten sonra bu imkansız sayılmaz.

Projenin amacı nedir?

LBRY Blockchain tabanlı bir içerik paylaşma platformudur. Merkeziyetsiz özellikte olmasından kaynaklı herhangi bir telif hakkı olmadığı sürece videoların kaldırılması mümkün değildir. Videoları yükleyen kullanıcıların bilgilerini de gizli tuttuğu düşünüldüğünde bilhassa politikacıların bu durumdan rahatsızlık duymaları gerekiyor.

Ayrıca dünyanın her tarafında görülen yolsuzluk vakaları bu şekilde bir merkeziyetsiz içerik yükleme platformuna sunulduğu zaman içeriğin kaldırılması mümkün olmayacaktır. Üstelik dünyanın her yerinde meydana gelen bu vahşetlerde böyle bir platformda sergilenir. Fakat büyün bunlar düşünüldüğü zaman LBRY platformunun birtakım ülkeler, çevreler hatta bazı güçlü insanların çok fazla haz duymayacak bir proje olduğunu anlayabiliriz.

Peki LBC nasıl çalışır?

LBRY Credits, Windows, Linux, Android ve İos uygulamalarının kolay ve rahatça indirilebilmektedir. Ayrıca tarayıcılardan da bağlanılabilen bir platformdur ve bu platform yurtdışın da kullanılabilmektedir. Youtube platformuna kıyasla izlenme fiyatları epeyce yüksektir. Bir dizi etkileşim karşılığında kolaylıkla para kazanabilirsiniz. Platform emeklerinin karşılığını aldığınızı hissettirmektedir. Ayrıca Youtube kanalınızı bu platforma entegre edebilmeniz de olasıdır.

Youtube kanal bilgileriniz gönderdiğiniz zaman LBRY Credits sizin yerinize Youtube içeriklerinizi kendi platformuna kopyalamaktadır. Kullanıcılarınız ve takipçilerin kolaylıkla ve rahatça sizi burada izleyebilmektedir. Görüntülenme ve etkileşim hızına bağlı olarak ödüller kazanabilirsiniz. Sadece izlenmekle kalmayıp Twitch benzeri ödüllendirme sistemi de bu platformda vardır. İnsanlar videolarınızı faydalı görürse sizi izleyip, beğeni veya bağış yaparak size destek olabilir.

Buse KAPLAN/BirBorsa

Etiketler