Bitcoin neden düşüyor? 4 Aralık BTC, Dogecoin ve XRP son durum

Bitcoin neden düşüyor? Sorusu yatırımcıların en çok sorduğu ve sıklıkla arattığı konuların başında yer alır. Bitcoin neden düşüyor? 4 Aralık BTC, Dogecoin ve XRP son durum

Bitcoin neden düşüyor? 4 Aralık BTC, Dogecoin ve XRP son durum

Bitcoin neden düşüyor? Sorusu yatırımcıların en çok sorduğu ve sıklıkla arattığı konuların başında yer alır. Özellikle dünya genelinde meydana gelen ve dünyayı ortaya çıktığı günden beri kasıp kavuran Koronavirüsün yeni varyant ile karşımıza çıkması da piyasaları hareketlendirdi. Omicron varyantı olarak karşımıza çıkan yeni varyant yatırımcıların iştahını azaltıyor. Coingecko tarafında yer alan verilere göre piyasalar son 24 saatte %1,5 düşüş gösterdi. Hal öyle olunca yatırımcılar Bitcoin neden düşüyor? 4 Aralık BTC, Dogecoin ve XRP Son Durum ne diye araştırmaya başladı. İşte, detaylar…

Hafta sonunda olduğumuzdan dolayı piyasalar zaten kapandı. Kripto para piyasalarının toplam sermaye değeri şuanda 2,6 trilyon civarında devam ediyor. Son 24 saatlik toplam işlem hacmi ise 115 Milyar dolar seviyesinde ve ortalamanın altında devam ediyor. Peki, Bitcoin neden düşüyor? BTC, Dogecoin ve XRP son durum ne?

Bitcoin neden düşüyor?

Bitcoin’in düşüş göstermesinin en önemli nedenlerinden biri de Amerika’da 8 Aralık tarihinde toplanacak olan Temsilciler Meclisi Toplantısı olmaktadır. Bu toplantıya katılacak büyük şirketler bitcoinin gidişatını belirleyecek olsa da bir diğer önemli etken ise şüphesiz koronavirüs salgınıdır. Koronavirüs salgını dünyayı esir aldığı gibi şimdide ortaya çıkan Omicron varyantı piyasalardaki iştahı azaltmaya yetti. Coingecko’da yer alan verilere göre piyasalar 24 saatte %1,5 düşüş yaşadı.

Bitcoin neden düşüyor? 4 Aralık BTC, Dogecoin ve XRP son durum - Resim : 1

BTC, Dogecoin ve XRP Son Durum

Dünden beri düşüş gösteren BTC, Dogecoin ve XRP Son durum pek iç açıcı olmasa da yatırımcılar tarafından araştırılmaktadır. BTC 24 saatte %7.61 düşerek 718,124 TL, BNB %1,84 düşerek 8,352 TL, Ethereum %2,91 düşerek 59,767 TL’ye, Dogecoin %8,89 düşerek 2,600 TL’ye, XRP ise %10,68 düşerek 11,896 TL oldu. Veriler anlık olarak değişmekle beraber 4 Aralık 2021 saat 21.00 tarihinde olan verilerdir.