Bitcoin madenciliği: Blackrock 383 milyon dolar yakın yatırım yaptı

Varlık yöneticisi Blackrock, bitcoin madencilik şirketleri Marathon Digital ve Riot Blockchain'e büyük yatırımlar yaptı.

Bitcoin madenciliği: Blackrock 383 milyon dolar yakın yatırım yaptı

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi Blackrock, Bitcoin madencilik operasyonlarında hisse satın aldı. 9 trilyon ABD doları değerindeki şirket, Marathon Digital Holdings'in yüzde 6.71'ine ve Riot Blockchain'in yüzde 6.61'ine sahip. Toplam yatırım yaklaşık 383 milyon dolar.

Forbes, yatırımı 19 Ağustos'ta basına duyurdu. Finans dergisi, 30 Haziran tarihli zorunlu bir SEC dosyasına dayanıyor. Buna göre, Blackrock iki madencilik şirketinin hisselerini geniş bir odak noktası olan fonlar aracılığıyla elinde tutuyor: iShares Russel 2000 ETF ve iShares Expanded Tech-Software Sector. Bitcoin boğa koşusu sırasında Marathon Digital ve Riot Blockchain'in hisseleri hızla değer kazandı.

Yatırım, varlık yöneticisinin kripto dünyasına ilk girişi değil. Çünkü Blackrock, yılın başından beri Bitcoin vadeli işlemlerini başarıyla gerçekleştiriyor. Ancak CEO Larry Fink, son aylarda kriptonun durumu hakkında biraz çelişkili değerlendirmeler yaptı. Nisan ayında hala potansiyel olarak “ büyük bir varlık sınıfından ” bahsederken, birkaç hafta önce uzun vadeli yatırımcıların kriptoya çok az ilgi gösterdiğini belirtti.

Madencilik oyununda sadece Blackrock yok

Blackrock'a ek olarak, varlık yöneticisi Fidelity de madencilik pastasından pay istiyor. Şirket, Marathon Digital'deki bir hisse bloğuna 20 milyon ABD doları yatırım yaptı. Vanguard Group, Marathon ve Riot'a da yatırım yaptı.

Etiketler