Bitcoin (BTC) işlem ücretleri yeni zirveye ulaştı

Çin'in Xinjiang bölgesinde meydana gelen patlamanın ardından Bitcoin işlem ücretleri rekor seviyeye ulaştı.

Bitcoin (BTC) işlem ücretleri yeni zirveye ulaştı

Geçtiğimiz hafta bir süre kapalı olan Çin'in Xinjiang bölgesinde meydana gelen patlamanın ardından Bitcoin işlem ücretleri rekor seviyeye ulaştı.
BitInfoCharts'tan alınan verilere göre , ortalama ücret şu anda 58,42 dolar ve Aralık 2017'de belirlenen 55,16 dolarlık önceki rekoru gölgede bırakıyor.

Yaşanan kesintilerin ardından BTC'de sert bir düşüş yaşanmış ve piyasayı alt üst etmişti.
Yeni tüm zamanların en yüksek değerine ulaştıktan sadece birkaç gün sonra yaklaşık 10bin dolar değer kaybetmiş 51 bin dolar desteği çalışan Bitcoin'de tekrar 53-57 bin dolar arasındaki hareketlerine devam ediyor. Fakat yaşanan bu denli büyük düşüşün arından piyasanın artık daha kırılgan bir hal aldığı yadsınamaz bir gerçek.

BTC madenciliğinin zorluğundaki artışla aynı zamana denk gelen hash oranındaki düşüş, onaylanmamış işlemlerde bir artışa neden olarak ücretlerde bir artışa neden oldu: kullanıcılar, işlemlerini pazarın tepesine çıkarmak için teklif veriyorlar.

Yeni zirvelere işlem ücretleri

Ortalama Bitcoin ağ ücretleri hiç bu kadar yüksek olmamasına rağmen, BitInfoCharts'a göre ortalama ücretler üç yılın en yüksek seviyesine 26,89 dolara ulaştı. Bu, mevcut piyasada yaklaşık 0.00049 BTC'ye eşittir.


Standard Hashrate Group CEO'su Alex Zhao, Xinjiang madencilerinin muhtemelen en az bir hafta hizmet dışı kalacağını açıkladı.

"Elektrik maliyetlerinin azalmasından yararlanan bir endüstriyel geliştirme bölgesinde hatalı bir trafo merkezi patladı. Bu, şu anda Bitcoin'in hash oranının önemli bir bölümünü barındıran tüm alanın hafta boyunca zorunlu olarak kapatılmasını ve güvenlik denetimini tetikledi."

Bu olaydan sonra Bitcoin'in hashrate'indeki düşüşün boyutuna ilişkin tahminler değişiklik gösteriyor. BitInfoCharts verileri, 15 Nisan'dan bu yana yüzde 37,5 düştüğünü gösteriyor; Buna karşılık, madencilik havuzu verilerini inceleyen analistler, düşüşün aslında yüzde 20'ye yakın olabileceğini öne sürüyor.

Etiketler