Bitcoin biriktiren yatırımcı sayısı, son düşüşte rekor kırdı

Son düşüşle birlikte Bitcoin biriktiren yatırımcı sayısı yeni rekor kırdı.

Bitcoin biriktiren yatırımcı sayısı, son düşüşte rekor kırdı

Bitcoin fiyatı, 65 bin dolar zirvesinden sonra 30 000 dolara kadar çekilirken Bitcoin biriktiren adres sayısı da yeni bir rekor kırdı. Bu adreslerin sayısındaki artış, özellikle son birkaç günde yaşanan düşüşte daha da hızlandı.

Kripto paralara ilişkin veriler sağlamakta olan Glassnode’un verilerine göre rakam 12 Mayıs’tan bu yana görülen geri çekilmede yaklaşık 20 000 artarak 550 bine yaklaştı ve yeni bir rekor seviye elde edildi.

Bitcoin biriktiren yatırımcı sayısı, son düşüşte rekor kırdı - Resim : 1

Hesaplama nasıl yapılıyor?

Hesaplama, en az iki gelen Bitcoin transferi içeren ve hiç coin harcamamış adresler esas alınarak yapılıyor. Spam işlemler, borsa adresleri, madenci adresleri ve hemde 7 senedir aktif olmayan adresler hesaplama dışında bırakılıyor.

Bitcoin biriktirmeye yönelik artan eğilim, fiyat anlamında iyimser bir beklenti olduğunu gösteriyor. Bununla beraber, 2017’deki fiyat zirvesinde de aynı şekilde Bitcoin biriktiren adres sayısında bir rekor göze çarpıyor. Aynı eğilimin, 2019 senesinde fiyatın dip noktada olduğu dönemde de görülmesi dikkate değer.

Hangi Ülkelerin Adres Sayısı Daha çok arttı!

Sadece bu iki çalışma bir araya geldiğinde Amerika ve Avrupa'daki toplam BTC sahiplerinin sayısı toplamda 67 milyon olacaktı. Ancak, değeri 1 dolardan fazla bitcoin içeren yalnızca 20,5 milyon Bitcoin adresi vardır. 2018'den bu yana dünyada en çok kripto adres artışı yüzde 18 artışla Türkiye'de gerçekleşti

Bitcoin biriktiren yatırımcı sayısı, son düşüşte rekor kırdı - Resim : 2

İstatistiki Kaynak: Buybitcoinworldwide

BirBorsa / Cem Arslan 

Etiketler