BİSSE'den yeni fabrika müjdesi geldi!

BİSSE Group CEO’su Onur Kefeli ve BİSSE Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli, yaptığı son açıklamalarla müjde verdi. BİSSE, yaklaşık 100 milyon TL yatırımla Tokat Erbaa’da yeni fabrika açmaya hazırlanıyor! İstihdam beklentileri heyecan yarattı...

BİSSE'den yeni fabrika müjdesi geldi!

BİSSE'den üretim hacmini artıracak yeni fabrika hamlesi geldi! Yapılan resmi açıklamayla BİSSE, 100 milyon TL yatırımla Tokat Erbaa'da yeni fabrika hazırlıklarına başladığını duyurdu. Yaklaşık iki milyon adet gömlek seviyelerine ulaşmak isteyen BİSSE'nin yapacağı fabrika hamlesiyle bölgeye istihdam katkısı sağlaması bekleniyor.

Aktif olarak İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikası için yatırımlarının sürdüren BİSSE, Tokat Erbaa Organize Sanayi Bölgesi’ne de yapacağı 100 milyon TL'lik yatırımla bölgeye hareketlilik getirmeyi planlıyor. Açıklanan yeni hamleyle ilgili düşüncelerini dile getiren BİSSE Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli, "Konu gömlek olduğunda BİSSE’nin dünyadaki konumu belli, yine de yeni yatırımla Dünyada en iyi ve en fazla gömleği üreten bir fabrika kurmak istiyoruz. Bunu da Tokatlılarla birlikte başaracağız. Bu çerçevede yatırımımıza vesile olan Askon Başkanı Orhan Aydın’a teşekkür ediyorum” ifadeleri kullandı.

İstihdam beklentisi 2000 kişi!

İstihdam konusuna ise ayrı bir parantez açan BİSSE Group CEO’su Onur Kefeli, “Bugün için yılda 1 milyon adet gömlek üretiyoruz. Bu üretim hacmini, yeni kuracağımız fabrika ile ilk etapta 2 milyon adet gömleğe çıkaracağız, 2025 yılı ortalarında yaklaşık 10 milyon adet gömlek üretiyor olacağız. Tamamen robotik depolama sistemiyle yönetilecek olan yeni fabrika sayesinde 2 bin kişiye istihdam sağlayabileceğiz. Bölgedeki üniversitelerle iş birliği gerçekleştirerek ülkemizde ve yurtdışındaki mağazalarımızda görev alacak kalifiye personel yetiştireceğiz" dedi.

Projesi planlanan ve çalışmalarına başlanan fabrikanın 2023 yılının ilk çeyreğinde hayata geçmesi bekleniyor.