Bİrçok Ethereum adresi NFT'lerin yüzde 80'den fazlasını elinde tutuyor

Moonstream'in verileri, Ethereum'da NFT işlemleri yapan bütün adreslerin yüzde 16.71'inin NFT'lerin yüzde 80.98'ini elinde tuttuğunu gösteriyor.

Bİrçok Ethereum adresi NFT'lerin yüzde 80'den fazlasını elinde tutuyor

Blokzinciri analiz şirketi Moonstream'in verileri, Ethereum'da NFT işlemleri yapan bütün adreslerin yüzde 16.71'inin NFT'lerin yüzde 80.98'ini elinde tuttuğunu ortaya koyuyor.

Şirketin 21 Ekim tarihinde yayınladığı raporu, ERC 721 tokenlarına sahip NFT'lere odaklandı. Raporlarda 1 Nisan ve 25 Eylül 2021 tarihleri arasında Ethereum'da 7 milyonun üzerinde NFT işleminde gerçekleştirildiği bilgisi verildi. NFT'lerin dağılımındaki eşitsizliğe dikkat çeken rapor, söz konusu oranın birkaç NFT platformu ve kripto varlık alım satım platformunu temsil ettiğini ekledi. Bu veri, Ethereum NFT pazarında büyük bir eşitsizlik olduğu şeklinde yorumlandı. Şirkete göre bu durum, diğer cüzdanları kapsayan yüzde 83.29'luk kesimin NFT'lerin yalnızca yüzde 19,02'sini paylaşmak zorunda bırakıyor. Öte yandan raporda şu ifadeler de yer aldı:

''Bu verilerin bize gösterdiği şey, Ethereum NFT pazarının, katılımcılarının büyük çoğunluğunun alımlarını muhtemelen manuel olarak yapan küçük zamanlı alıcılar olduğu anlamında açık olmasıdır. Bu pazara katılmak isteyenler için giriş engelleri çok az.'' 

Bilindiği üzere NFT sektörü son zamanlarda büyük bir çılgınlığa sahne oldu. Pek çok yatırımcı, ünlü isim ve geliştirici, NFT'lere dahil oldu ve NFT pazarında temmuz ve eylül ayları arasında 10.7 milyar dolar tutarında satış gerçekleşti.

Etiketler