Bir ülke daha kripto para dünyasına giriş yapıyor

Kripto para piyasasına giriş yaparak kriptoları resmi hale getiren ülkeler arasına bir yenisi daha ekleniyor.

Bir ülke daha kripto para dünyasına giriş yapıyor

Ripple şirketi, ulusal dijital para birimi stratejisini belirlemesine yardımcı olmak amacıyla Palau Cumhuriyeti ile beraber çalıştığını açıkladı. İlk çalışma, paritenin sınır ötesi ödemelere ve USD destekli bir dijital para birimine odaklanması yönünde olacak. Plan devam ederse, dijital para birimi devlet destekli ilk ulusal sabit coin olabilir. 

Ortaklık ile ilgili değerlendirmede bulunan Palau Cumhuriyeti Başkanı Surangel S. Whipps, JR. şunları söyledi:

''Finansal yenilik ve teknolojilerde öncülük etme taahhüdümüzün bir parçası olarak, Ripple ile ortak olmaktan ötürü çok mutluyuz. Ortaklığın ilk aşaması, sınır ötesi bir ödeme stratejisine ve Palau vatandaşlarına daha fazla finansal erişim sağlayarak ulusal bir dijital para birimi oluşturma seçeneklerini keşfetmeye odaklanacak.''

Ortaklar, bu dijital para birimini 2022 yılının ilk yarısında Ripple'ın teknik, iş, tasarım ve politika desteği sağlaması ile dağıtmayı umduklarını belirtiyorlar.

Yüzlerce adadan meydana gelen bir takımada olan Palau, kripto para birimlerinin iklim üzerindeki etkisinden de endişe ediyor ve Ripple seçimi biraz da buna bağlanıyor. Bitcoin gibi popüler kriptolar, madenciliği yapan bilgisayarlar sebebiyle önemli oranda problem yaratıyor. Ripple ise karbon nötr olduğunu ve diğer blok zincirlerinden 120 bin kat daha fazla enerji verimi olduğunu öne sürüyor.

Palau, böylelikle gelişmekte olan kripto para teknolojisini benimseyen bir avuç başka ülkeye katılıyor. Ülkelerin tercih ettiği seçenekler Bitcoin'den biraz daha merkezi olsa da çoğu ülke şu an ulusal para birimleri için blok zincirleri benimseyen bir yere doğru gidiyor gibi görünüyor.

Etiketler