Rusya'nın yıllık kripto para işlem hacmi 5 milyar dolara ulaştı

Rusya Merkez Bankası, Rusların kripto para alım satım işlemlerinin yıllık hacminin yaklaşık 5 milyar dolar seviyesine ulaştığını açıkladı.

Rusya'nın yıllık kripto para işlem hacmi 5 milyar dolara ulaştı

Rusya Merkez Bankası, Rusların kripto para birimleriyle senelik işlem hacminin yaklaşık 5 milyar dolar seviyesinde olduğunu açıkladı.

Rusya Merkez Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki kripto para birimleri ve madencilik faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelere yer verildi.

Rusların yabancı menkul kıymetlere yapılan yatırımlarının geçen sene 6,3 milyar dolar seviyesinde olduğuna işaret edilen açıklamada, "Rusya'da vatandaşların kripto para birimleriyle senelik işlem hacmi, yabancı menkul kıymetlere yapılan yatırımlara yaklaşarak, yaklaşık 5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşiyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, "Söz konusu hacmin bütünüyle dijital para birimlerine akış olarak değerlendirilmemesi gerekir. Ticaret cirosuna ilişkin veriler, alternatif alım ve satışları yansıtabilir. Ayrıca, bu hacmin bir bölümü, madencilik neticesinde elde edilen dijital para biriminin satışından oluşmaktadır." şeklinde ifadelere de yer verildi.

Rus yasalarına göre, ülkede mal ve hizmetler için ödemelerde kripto para kullanılması yasakken, şirketlerin ve fertlerin dijital finansal varlıklar olarak kripto paralara yatırım yapmaları ise şu an kanunen serbest.

Etiketler