Biotrend Enerji halka arz başlıyor!

Biotrend Enerji halka arz islemleri basliyor. Iste belirlenen fiyatlar.

Biotrend Enerji halka arz başlıyor!

Doğanlar Holding iştiraki Biotrend Enerji, alternatif enerji üretimi konusunda yatırımlar yapma misyonunun yanı sıra, teknolojik olarak üretim ve uygulama merkezi olma hedefiyle, 2017 yılında kuruldu. Biotrend Enerji bünyesinde, 2020 yıl sonu itibariyle, 10 biyogaz, 1 biyokütle ve 1 atık yakıt hazırlama ve tedarik tesisi olmak üzere toplam 12 adet faal tesis bulunmaktadır. 2021 yılında devreye girecek olan 1 biyokütle ve 4 biyogaz tesisiyle birlikte toplam 6 bölgede, 11 ilde, 17 tesiste çöpleri elektriğe dönüştürerek, yüz binlerce hanenin enerji ihtiyacını karşılıyor.

Biotrend Enerji'nin halka arz talebine olumlu karar geldi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları'nın halka arzına izin verdi. Biotrend Enerji'nin hisse başına fiyat aralığı 16.5-18 lira olarak belirlendi.

BIOTREND ENERJİ HALKA ARZA GİDİYOR


Sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemiyle yapılacak halka arzda şirketin 150 milyon liraya yükselecek sermayesinin 36.67 milyon liralık bölümü hisse başına 16.5-18 lira aralığından halka arz edilecek. Ek talep gelmesi halinde 5 milyon lira nominal büyüklükte ek satış yapılabilecek.

Ek satışın da yapılması halinde şirketin %27.8'i halka arz edilecek, halka arz büyüklüğü 689-750 milyon lira büyüklüğünde olacak.

Etiketler