Biden: ABD, Çin'i yakalamak için elektrikli araç üretimini artırmalı

Biden, ABD'nin Çin'i yakalamak ve geçmek için elektrikli araç üretimini artırması gerektiğini söyledi.

Biden: ABD, Çin'i yakalamak için elektrikli araç üretimini artırmalı

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Çin'i yakalamak ve geçmek için elektrikli araç üretimini artırması gerektiğini söyledi.

Elektrikli otobüs imalatçısı Potera'nın Güney Carolina'daki fabrikasında sanal bir tur yapan Başkan Biden, "Dünyadaki en ciddi elektrikli otobüs ve araç tedarikçisi olmamız gerekli. Ancak şu anda Çin'in arkasından geliyoruz." diye konuştu.

Çin'de otomotiv şirketleri 2020 yılında 1,3 milyon elektrikli binek araç satarken, ABD'deki üreticilerin satışı 328 bin seviyesinde kaldı.

Biden, altyapı yatırım planında sıfır emisyonlu otobüs ve araç üretim ve satışı ile şarj istasyonu sayısının artırılması için 174 milyar dolar harcama öngörmüştü. Bu harcama planı tüketicilere elektrikli araç alımı için 100 milyar dolar vergi indirimi sağlanmasını da içeriyor.

Çin Devlet Başkanı Xi, Biden'in davet ettiği iklim zirvesine katılacak

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in ABD Başkanı Joe Biden'in davetini kabul ettiği ve 22 Nisan'da yapılacak iklim değişikliği zirvesine katılacağı açıkladı.

Çin Dış işleri Bakanlığı Sözcüsü Hu Chunying'in verdiği bilgiye göre Xi, iklim değişikliği zirvesine video konferans yolu ile katılacak ve bir konuşma yapacak.

Biden'in 40 kadar lideri davet ettiği zirvede, ABD'nin sera gazı salınımını azaltma konusunda yeni taahhütlerde bulunması bekleniyor.

Biden'in iklim zirvesinde Bill Gates konuşacak

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre, ABD Başkanı Joe Biden'in ev sahipliği yapacağı iklim zirvesinde Microsoft kurucusu Bill Gates konuşma yapacak.

Bill Gates, yarın başlayacak ve Cuma günü tamamlanacak zirvenin ikinci gününde konuşacak.

Biden, iklim zirvesi için aralarında Boris Johnson, Emmanuel Macron, Xi Jinping ve Vladimir Putin'in de olduğu 40 ülkenin liderlerine davet göndermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da zirveye davet edilen liderler arasında.

Etiketler