Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Olacak? 2022

Memur maaşlarının ve zam oranlarının belli olması ile birlikte gözü bedelli askerlikte olan gençler internet üzerinde bedelli askerliğin ne kadar olduğu çok fazla aranmaya başladı

Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Olacak? 2022

Memur maaşlarının belli olması ve maaş kat sayılarının artışlarının kesinleşmesinin ardından bedelli askerlik ücretine de zam geleceği de resmi olmasa bile kesinleşmiş durumda.

 2021 senesinin ikinci yarısında, bedelli askerlik için 43 bin 151 lira ödeme yapıyordu. Memur maaşlarının ve maaş kat sayılarının belirlenmesinin ardından gözler bedelli askerlik ücretine çevrilmiş durumda. Binlerce gencin bedelli askerlik sürecinde olduğunu düşünürsek bedelli askerlik ne kadar? Sorusu gençler arasında en çok merak edilen soru olmaya devam ediyor.

bedelli askerlik kaç lira oldu

Milli Savunma Bakanlığı hali hazırda resmi bir açıklama yapmadı. Fakat bedelli askerliğin hesaplaması memur maaşına yapılan zam oranıyla belirlendiği için, yeni bedelli askerlik ücretinin resmi olmayan verilere göre hesaplandığında 55 bin 489 lira olması beklentiler içerisinde. 

Bedelli askerlik ücreti memur maaşı üzerinden hesaplandığı için bedelli askerlik zam oranı yüzde 28-29 oranında artması bekleniyor. Bu rakam 2022 senesinin temmuz ayına kadar geçerli olması bekleniyor. Temmuz ayından sonra bedelli askerlik ücreti yeniden güncelleniyor çünkü yıl ortasında yeni zamlar belli oluyor.

Etiketler