Bakan Özer: Yüz yüze eğitime katılım zorunlu

Türkiye genelinde Kovid-19 önlemleri alınarak tüm hazırlıkların tamamlandığı okullarda bu gün itibariyle haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlanacak.

Bakan Özer: Yüz yüze eğitime katılım zorunlu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulları bugün tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime açtı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Ağustos tarihinde yapılan devir teslim konuşmasında bu kararlılığı açıkça dile getirerek, "Salgın dolayısı ile çocuklarımızın bedensel ve zihinsel olarak daha fazla olumsuz etkilenmelerine müsaade edemeyiz. Artık okulları kapalı tutma lüksümüz yoktur” demişti.

Kabine’de de bu karar alındı ve sürece hemen başlandı. Sağlık ve İçişleri Bakanlıkları da ortak kararları alarak okulların açılmasına destek verdi. MEB ve Sağlık Bakanlığı beraber ‘Yeni tip corona virüs Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi’ hazırladılar.

Bugün 18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyon 130 bin öğretmen okulda işlerinin başlarına dönüyor. Güvenlik elemanından servis sürücüsüne, kantinciden temizlik görevlisine çok sayıda personelin de işlerinin başında olacağı düşünülürse 20 milyondan fazla kişi bugün okullarda görevinin başına nihayet dönüyor. Fakat bir taraftan da Korona virüs gerek yeni varyantları gerekse ilk haliyle can yakmaya devam ediyor. Okullarımızda pandemi dönemi öncesiyle bugün arasında ne farklar olacak, ne gibi tedbirler alındı, öğrenci, öğretmen ve veliler nasıl uygulamalar ile karşılaşacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Hürriyet gazetesinden Nuran Çakmakçı'nın sorularını yanıtladı.

Devam Zorunluluğu Var Mı?

"Okullarımız tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitimle açılıyor. Yüz yüze eğitime katılım zorunlu olacak. Ancak yönetmelikte tanımlı mazereti olanlar, Sağlık Bakanlığı e-nabız sistemindeki kronik hastalıklar listesinde yer alan hastalığa ait raporu olan öğrenciler ve CovId-19 tanılı veya temaslı olan öğrencilerimiz okula gelmeden EBA-TV ve dijital platformlar üzerinden derslerini takip edebilecekler."

Ders Süresi Kısaltılacak Mı?

"Yüz yüze eğitim ders saatleri azaltılmadan yapılacak. Ders süreleri 40 dakikayı aşmayacak. Teneffüs saatleri farklı zamanlarda düzenlenecek. Sınıfta öğrencilerin oturma düzeni yüzleri aynı yöne dönük olacak şekilde oluşturulacak. Yüksek sesle yapılan egzersizler, açık alanda ve arada en az 2 metre mesafe bırakılarak sürdürülecek. Beslenme saatleri mümkün olduğunca farklı zamanlara yayılacak."

Sınıfta Korona Virüs Çıkan Öğrenci Olursa Ne Yapılacak?

Böyle bir durumda Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ne göre hareket edilecek. Hasta öğrencilerimizin diğer öğrencilerden ivedilikle ayrılıp, sağlık kurumuna başvurmaları sağlanacak. Okulda iken semptom göstermeye başlayan öğrencilerin en kısa sürede ailesi ile iletişime geçilecek ve hasta öğrenci ayrı bir yerde izole edilecek.

Etiketler