Memurlara geri ödemesiz 40 bin TL’ye kadar para veriliyor! İşte, memur promosyon oranları

Milyonlarca memuru sevindiren haber geldi. Bir süredir görüşmesi yapılan promosyon ödemeleriyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

Memurlara geri ödemesiz 40 bin TL’ye kadar para veriliyor! İşte, memur promosyon oranları

Bildiğiniz gibi kamu çalışanları, hangi kurumda çalışıyorsa kurumların bankalarla yaptığı anlaşma kapsamında her ay maaşlarına ek olarak promosyon ödemesi alıyordu. Fakat enflasyonun yükselmesi de maaşlara ek olarak yapılan promosyon miktarının az kalmasına neden oluyordu. Memurların maddi yönden zorlanması sebebiyle çalışanların promosyon yenileme talepleri de karşılığını buldu. Bazı memurlara bankalar tarafından 40.000 TL’ye kadar ödeme verileceği duyuruldu.

Memurlara 40.000 TL promosyon veriliyor

Geçtiğimiz günlerde polisler için yapılan anlaşma kapsamında gündeme gelen promosyon ödemeleriyle ilgili kamu çalışanlarına verilecek promosyon ödemeleriyle ilgili imzalar atılmaya devam ediliyor. Türkiye genelinde milyonlarca memur önümüzdeki aylarda ödeme alabilecek. Bankalar tarafından tek seferde verilecek olan promosyon ödemeleri için geri ödeme istenmeyecek. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Vakıfbank ile yapılan görüşmeler toplam 3 ay devam etti. Yapılan değerlendirme kapsamında polislere 27 bin TL promosyon ödemesi yapılacağına karar verilmişti.

Memur promosyon

En yüksek 41 Bin 500 TL veriliyor!

Memurlara verilen promosyon ödemeleriyle ilgili görüşmeler devam ediyor. Şuana kadar verilmiş en yüksek promosyon tutarı da 41 bin 500 TL olarak belirlendi. Bu tutar da Eskişehir Anadolu Üniversitesi kapsamında çalışma gösteren memurlar için 3 yıllık anlaşma yapıldı. Bazı kurumlar tarafından verilen promosyon tutarları:

Ticaret Bakanlığı çalışanlarına: 20.000 TL

Adalet Bakanlığı çalışanlarına: 25.000 TL

Ankara Tarım İl Müdürlüğü çalışanlarına: 22.100 TL

Ankara İl Kültür Müdürlüğü çalışanlarına: 25.500 TL

Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİM personeli: İlave 10.000 TL

Eskişehir Anadolu Üniversitesi çalışanlarına: 41.500 TL

Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi çalışanlarına: 31.100 TL

Eskişehir Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına: 35.200 TL