Bailey: İngiltere ekonomisinin salgın öncesine dönmesi uzun sürecek

BoE Başkanı Bailey, İngiltere'nin salgın öncesindeki ekonomik büyüklüğüne ulaşmasının tahmin edilenden daha uzun süreceğini düşünüyor.

Bailey: İngiltere ekonomisinin salgın öncesine dönmesi uzun sürecek

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, İngiltere ekonomisinin salgın öncesindeki düzeyine ulaşmasının, bankanın geçen ay yaptığı tahminden daha uzun sürmesini beklediğini söyledi.

İngiltere ekonomisinin salgın öncesine önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ulaşmasını bekleyen BoE Başkanı Bailey; bu beklentisinin, İngiltere'nin ekonomik toparlanmasının pandeminin neden olduğu kapanmanın sona ermesinden sonra görülen güçlü hareketin beklenenden daha fazla yavaşlamayı yansıttığını vurguladı.

ECB tarafından düzenlenen konferansta konuşan Bailey, BoE'nin görünümü karmaşıklaştıran ve enflasyonu yükselten genele yaygın tedarik zinciri aksaklıklarını yakından takip etmesi gerektiğini belirtti.

''Pandemi öncesi düzeylere önümüzdeki yılın ağustos ayı başında, düşündüğümüzden bir ya da iki ay geç dönmesini bekliyorum.'' diyen Bailey, BoE'nin yıl sonunda önce faiz artırması ihtimali hakkında yorumda bulunmadı.

Etiketler