Bağcılar belediye başkanı istifa etti!

2 yıldır Bağcılar belediye başkanlığı yapan Lokman Çağırıcı istifasını yayınladı. Sağlık sorunlarından dolayı istifasını veren başkan açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Bağcılar belediye başkanı istifa etti!

İstanbul Bağcılar belediye başkanı istifa etti!

AKP’li Lokman Çağırıcı yaptığı yazılı açıklamasında, kalp rahatsızlığının tekrar etmesi üzerine istifa kararı aldığını belirterek istifasını resmen yayınladı. Lokman Çağırıcı, “Daha önce mevcut olan kalp sorunlarımın tekrarlamasının, beni çok sevdiğim Bağcılar halkına hizmetten alıkoyacağı gerçeğiyle karşı karşıya kaldım. Kıymetli hekimlerimizle yaptığımız istişareler neticesinde, görevi bırakmam gerektiği kanaatine vardım. Dolayısıyla 13.04.2022 tarihi itibariyle Bağcılar Belediye Başkanlığı görevimden istifa etme kararı aldım” ifadelerine yer verdi.

Çağrıcı ayrıca Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak istifasının açıklamasına devam etti. “Hayatımın en verimli yıllarını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la yol arkadaşı olarak geçirmemizi nasip eden Rabbime şükrediyorum. Rabbim sağlık verdiği sürece, liderimin ve partimin yanında olacağımın bilinmesini ister, tüm gönül dostlarımdan dua beklerim.” İfadelerini kullandı.

Lokman Çağırıcı kimdir?

Lokman Çağırıcı, 1965’te Giresun’un Bulancak ilçesinde doğduğu biliniyor. 1978’de Bağcılar Mahmutbey Mahallesi’nde ikamet etmiş olan Çağırıcı, 1990’da Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü´nü bitirdiği biliniyor. 1999 yılına kadar çeşitli kurumlarda üst düzey yöneticilik yaptığı biliniyor. Hayatında oldukça başarılı bir başkan olarak Bağcılar belediyesini yönetti. 1990’da siyasete giriş yapan Lokman Çağırıcı, 1999’da Bağcılar Belediye Meclis Üyesi seçiminde çok başarılı oldu. 2007 yılına kadar Meclis Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmeye devam etti.

Lokman Çağırıcı, Bağcılar’ın Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık’ın 2007 yılında AKP İstanbul Milletvekili olması üzerine, Belediye Meclisi tarafından Bağcılar Belediye Başkanı seçiminde başarılı oldu. 2009, 2014 ve 2019’daki yerel seçimlerde de hep %50 oranının üzerinde oyla belediye başkanı seçilen Lokman Çağırıcı, Bağcılar’da son yerel seçimlerde oyların %57’den fazlasına sahip olarak başkan seçimine 2022 yılında yaşadığı sağlık sorunları nedeni ile bıraktı.