Axie Infinity (AXS) Boom: Sadece hype mı yoksa oyun devrimi mi?

Blockchain oyunu Axie Infinity (AXS) son aylarda muazzam bir büyüme kaydetti. Yalnızca kullanıcı sayısı fırlamakla kalmadı, oyunun yerel simgesi olan AXS de bir süredir parabolik bir artış gördü. Tüm bunlar sadece bir yutturmaca mı yoksa bir oyun devrimiyle mi karşı karşıyayız?

Axie Infinity (AXS) Boom: Sadece hype mı yoksa oyun devrimi mi?

Değiştirilemeyen token (NFT) endüstrisi hala patlama yaşıyor. Özellikle blockchain oyunu Axie Infinity şu anda tüm rekorları kırıyor. Bir yıldan kısa bir süre önce, AXS tokeninin piyasa değeri sadece 7 milyon dolardı. Şu anda 2.5 milyar doların üzerinde duruyor.

Axie Infinity nedir?

Axie Infinity, Ethereum blok zincirinde çalışan merkezi olmayan bir uygulamadır (dApp). Oyun için her zaman yeşil kalan Pokémon'a benzer şekilde, Axie Infinity ayrıca oyuncular tarafından yetiştirilen, takas edilen ve savaşlara gönderilen sevimli canavarlara odaklanır. Pokémon gibi geleneksel klasik oyunların aksine, küçük canavarlar belirteçler olarak ölümsüzleştirilir daha doğrusu: ERC-721 standardına göre değiştirilemez belirteçler Ethereum blok zincirinde. Sonuç olarak, "normal" oyun karakterlerine veya oyun nesnelerine kıyasla gerçekten benzersizdirler ve istendiğinde çoğaltılamaz ve değiştirilemezler.

Ayrıca oyuncular AXS oyununda jeton kazanabilirler. Bunu yapmak için, PvP savaşlarında yer almaları, Axies yetiştirmeleri, Axies yetiştirmek için gerekli olan sözde aşk iksirlerini toplamaları veya diğer görevleri tamamlamaları gerekir. AXS jetonunu Axie evreninin yönetiminde kullanmak, AXS'i stake etmek veya oyun içindeki ödemeler için kullanmak da mümkündür.

Axie Infinity, Fortnite ile yarışıyor

Axie Infinity'nin büyümesi devasa. Önümüzdeki birkaç ay boyunca sabit kalırsa, Axie Infinity'nin dünyanın en büyük Discord topluluğu olarak Fortnite'ın yerini alması bile muhtemeldir. Karşılaştırma için: Fortnite'ın Discord Kanalı şu anda yaklaşık 825.000 üyeye sahipken, Axie Infinity'nin zaten 702.087 üyesi var.

Etiketler
NFT