Avrupa Merkez Bankası yüksek enflasyon için destek istedi!

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, yüksek enflasyon nedeniyle yaşanılan sürecin sadece Merkez Bankası tarafından kontrol edilemeyeceğini söyledi. Fabio Panetta, hükümetlerden destek istedi!

Avrupa Merkez Bankası yüksek enflasyon için destek istedi!

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, yüksek enflasyonla mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Avrupa Merkez Bankası'nın yüksek enflasyon sorunlarıyla tek başına mücade edemeyeceğinin altını çizen Fabio Panetta, hükümetlerden konuyla alakalı destek olmalarını istedi. Ayrıca yüksek enflasyona çözüm olarak atılacak adımların daha büyük problemlere neden olabileceğini de vurgulayan Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, ekonomide tahribat yaratmak istemediklerini söyledi.

İtalya'da açıklama yapan Fabio Panetta, yüksek enflasyonu tetikleyen ana başlığın ise jeopolitik risklerden kaynaklandığını belirtti. Gerekli açıklamalarda bulunan Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, "Para politikasının tek başına kısa vadeli enflasyonu düşürmesini istemek aşırı maliyetli olur. Enerji ve gıda fiyatlarındaki artış savaşın neden olduğu küresel faktörlerden kaynaklandığı için parasal sıkılaşma bunları doğrudan etkilemez. Enflasyonu düşürmek için yoğun biçimde iç talebin bastırılması gerekir" ifadelerini kullandı.

Hükümetlerden vergileri düşürmesini istedi!

Yaşanılan gergin süreçle Avrupa Merkez Bankası'nın tek başına ayakta duramayacağını da belirten Panetta, hükümetlerden vergileri düşürmesini istedi. Hükümetlerin yüksek enflasyona karşı sübvansiyonlar sağlamasının önemine değinen Panetta, beklentilerden sapılmadan hızlı müdahalenin bir an önce yapılmasının herkes için faydalı olacağını savundu. Sözlerine birçok konu hakkında bilgiler vererek devam eden Yönetim Kurulu Üyesi Panetta, yüksek enflasyonu düşürmek için alınacak yanlış kararların olayı daha da derinleştirebileceğini tekrarladı. Son olarak sözlerini tamamlamadan önce büyüme oranlarına dikkat çeken Panetta, büyüme oranlarında eksilere geçilebileceğinin altını çizdi.