20 temel ürüne sabit fiyat planı!

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, artış gösteren etiket fiyatlarına çare arıyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla KDV indirimlerinde yenilikler planlayan kurul, enflasyonun yarattığı izi tedavi etmek için çalışmalarına hız verdi!

20 temel ürüne sabit fiyat planı!

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde dün gerçekleşen toplantının ardından KDV indirimi konusunda düğmeye bastı. Toplantının ana konusu hayat pahalılığı olurken, AK Partili kurmaylar 20 üründe sabit fiyat çağrısında bulundu.

Yapılan toplantıda hayat pahalılığına dem vurulurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde un, toz şeker, sıvı yağ, çocuk bezi, temizlik ürünleri gibi çeşitli ürünlerde sene sonuna kadar sabit fiyat planlamaları konuşuldu. Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından halk tarafında seslerin yükselmesiyle harekete geçen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, yaşanılan olumsuz sürece çare aramaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çalışmalarını hızlandıran kurul, Katma Değer Vergisi (KDV) özelinde yeni önerilerde bulundu. Minimum 20 temel üründe sabit fiyat önerisinde bulunulmasının ardından uygulanacak yeni yöntemler ise merak konusu olmaya devam ediyor. Ekonomik kriz ortamı nedeniyle oluşan birçok soru işaretine rağmen belirlenen ürünlerin maliyetlerinde artış yaşanması durumunda ise üreticiye desteklenme planları konuşuluyor. Diğer yandan ise KDV indirimiyle güncellenen fiyatların market raflarında tüketiciye sunulmaması ise eleştirilerin artmasına neden oluyor.