Avrupa Merkez Bankası açıklaması; “Bitcoin sallantıda!”

Avrupa Merkez Bankası açıklaması sonrasında adeta Bitcoin büyük çöküş yaşadı. Yatırımcılar ise karşı hamleyi anında gösterdi. İşte detaylar!

Avrupa Merkez Bankası açıklaması; “Bitcoin sallantıda!”

Avrupa Merkez Bankası (ECB), yaptığı açıklamada para politikalarına bağlı kalacağını ve teşvik politikaları ile alakalı önemli gelişmelerin olmayacağını duyurdu. Bu açıklamanın öncesinde Bitcoin biraz kıpırdarsa da gelen bu açıklama sonrasında adeta çöktü.

 ECB Başkanı Christine Lagarde,  yapılan basın toplantısında para politikalarında opsiyonel bir seyir olacağını ve bunun dışında esnekliğinde korunacağını duyurdu.

Bitcoin dibi gördü!

Bu açıklamalar doğrultusunda yatırımcılar da hızlı bir şekilde Euro ve dolar bozdurarak bu açıklamaya cevap vermiş oldu. Özellikle Kripto para kısmında da işler bir hayli dalgalıydı. Gelen bu açıklamaların ardından Kripto paralardaki sert düşüşte yatırımcılar Bitcoin (BTC) 40.032 dolardan işlem görüyor ve bir günde %2,9, bir haftada %7,3 düşüş yaşadı.

 Özellikle Ukrayna savaşı Euro Bölgesi'nin ekonomisinin ciddi oranda sarsıyor. Özellikle bölgede bilinmeyen durumları söz konusu olması ve enerji maliyetlerinin sürekli olarak yukarıya çıkması ile birlikte karamsar bir tablo ortaya çıkıyor.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler