Astsubay Alımı Müjdesi Geldi! İşte, Astsubay Alımı Detayları…

Milli Savunma Bakanlığı TSK Astsubay Alımı yapıyor! Astsubay Alımı Müjdesi Geldi! İşte, Astsubay Alımı Detayları…

Astsubay Alımı Müjdesi Geldi! İşte, Astsubay Alımı Detayları…

Astsubay Alım İlanı yayınlandı! Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin adresi üzerinden gelen ilana göre Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Muvazzaf Astsubay adayı temini başvuru kılavuzu yayımlandı. Astsubay Alımı Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlıklarına yapılacak.

Muvazzaf Astsubay Kimdir?

TSK Personel Kanunu kapsamında en az iki yıllık fakülte veya yüksekokul bitiren ve  belirlenen şartları karşılayan erkek adaylardan istihdam edilen astsubaylara muvazzaf astsubay adı verilir.

Muvazzaf Astsubay Başvuru Şartları

Muvazzaf Astsubay Şartları arasında yer alan şartları karşılayan adayların başvurusu kabul edilecektir. Bu şartlar arasında:

  • 2020 yılı Kamu Personeli seçme sınavı P93 Puan türünden 60 puan almış olan ya da KPSS P3 Lisans puanı en az 60 olan adaylar,
  • Ön lisans mezunları için 25 yaşından, Lisans mezunları için 27 yaşından gün almamış olan adaylar,
  • Bando sınıfına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak, bu adaylardan MSB.lığınca yapılacak/yaptırılacak Genel Kültür Sınavından en az 50 puan alanlar değerlendirmeye alınacaktır. Bu maksatla Bando sınıfına müracaat edecek adaylar, ikinci seçim aşamasından önce Genel Kültür Sınavına tabi tutulacak, bu sınavda başarılı olmaları durumunda ikinci seçim aşamasına katılmak üzere çağrı yapılacaktır.

Astsubay Alımı Müjdesi Geldi! İşte, Astsubay Alımı Detayları… - Resim : 1

Başvuru Tarihi ve Şekli

Kara Kuvvetleri Komutanlığına Lisans bölümlerinden 442 Astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına 12 Astsubay, Hava Kuvvetleri Komutanlığına 28 Astsubay alınacaktır. Başvurular başlamış olmakla beraber 23 Aralık 2021 tarihine kadar MSB Sitesi üzerinden yapılacaktır. Yukarıda yer alan şartları karşılıyorsanız eğer MSB sitesine giriş yaptıktan sonra E-devlet üzerinden giriş yaparak ön başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.