Asgari ücretle maaş alanlara her ay 1000 TL verilecek

Enflasyon rakamlarının artış göstermesi sebebiyle hemen herkes ekonomik yönden sorun yaşamaktadır. Ülkemizde asgari ücretle maaş alanlara her ay 1000 TL verileceği duyuruldu.

Asgari ücretle maaş alanlara her ay 1000 TL verilecek

Türkiye genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılarla ilgili açıklama yapan TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol bir açıklama yaptı. Konuyla alakalı yapılan açıklamada asgari ücretli çalışana 1000 TL’lik nakdi yardım yapılmasına karar verildiği duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde de yaptığı açıklamada çalışanlara 1000 TL verileceği duyurulmuştu. Konuyla alakalı Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol tarafından açıklama yapıldı. Akkol tarafından yapılan açıklamada:

“Bizimle birlikte tüm sosyal paydaşlarımızın da dile getirdiği, vergi dilimlerine yönelik düzenleme bu anlamda çok önemli. İlk vergi diliminin yüzde 10’a düşürülmesi ve vergi dilimleri matrahlarının günümüz şartları ile güncellenmesi çalışanların korunması için önemli fırsat. En kısa zamanda Sayın Bakanlarımızın kıymetli destekleri ile bu düzenlemenin de Cumhurbaşkanımıza sunulmasını bekliyoruz” denildi.

Başvuru yapmaya gerek yok!

Asgari ücretle maaş alanlara her ay 1000 TL verilecek - Resim : 1

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama sonucu işverenler tarafından asgari ücretli çalışanlara verilecek olan destek ödemeleriyle ilgili herhangi bir başvuru yapmaya gerek olmadığı duyuruldu. İşveren tarafından çalışanlara verilecek olan 1000 TL, çalışanlara kış aylarında fatura yardımı adı altında verilecek olmakla beraber ekonomik yönden onları bir nebze de olsa rahatlatmak amaçlanmaktadır. Konuyla alakalı yeni gelişmeler olduğu takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.