Apple, salgın nedeniyle Şanghay’da üretimi askıya aldı

Apple iPhone montajcısı Pegatron salı günü yaptığı açıklamada, sıkı Covid-19 önleme önlemleri nedeniyle Şanghay ve Kunshan'da üretimi askıya aldığını söyledi.

Apple, salgın nedeniyle Şanghay’da üretimi askıya aldı

Anakara Çin, pandeminin 2020 başlarındaki ilk bölümü nedeniyle en kötü Covid salgınıyla karşı karşıya olduğu için Şanghay yetkilileri sıkı evde kalma önlemleri uyguladı. Yetkililerin mart ayı sonlarında başlayan bu karantinaları, dünya tedarik zincirlerini bozmakla tehdit etti. Ve Apple'ın Çin'deki üretime olan bağımlılığıyla ilgili tehlikeleri sergiliyor.

Pegatron, Nikkei Asia'ya dayalı olarak tüm iPhone'ların yaklaşık %20 ila %30'unu bir araya getiriyor. Pegatron, bir gönderide yerel yetkililerle iş birliği yaptığını ve mümkün olan en kısa sürede operasyonlara devam edebileceğini belirtti.

Apple, salgın nedeniyle Şanghay’da üretimi askıya aldı - Resim : 1

Wedbush analisti Dan Ives bir e-postada CNBC'ye tavsiyede bulunarak, "Pegatron'un kapanması, Apple için tedarik zinciri ve iPhone ekosisteminin farklı bileşenleri olan öfkeli ocaklara benzin döküyor" dedi. "Bu, boğaların duymak istediği bilgi değil, çünkü bu, iPhone'lar için zincirleme noktaları sağlıyor, çünkü Apple bir büyü görüyordu."

Apple'ın hisseleri piyasa öncesi alım ve satımlarında yaklaşık %1,5 arttı, bu da alıcıların üretimin askıya alınmasıyla ilgili incelemelere dahil olmadığını gösteriyor.

Bu, iPhone fiyat aralığı ile birlikte en yeni ürün listesini basitçe tanıtan Apple'ın en son hitidir. Geçen ay, ciddi bir iPhone montajcısı olan Foxconn, tüm operasyonlarını askıya aldı. O zamandan beri Reuters'e dayanarak “esas olarak” düzenli operasyonlarına devam etti.

Foxconn, etkiyi azaltmak için üretim hattını farklı alanlara değiştirebileceğini zamanında belirtti. Bir Finans kurumu of America analizine göre, iPhone'ların yaklaşık %50'si Henan eyaletindeki bir üretim biriminde üretiliyor. Ancak Pegatron'un yalnızca canlı iPhone üretim hizmetleri, Nikkei'ye dayalı olarak Şanghay ve Kunshan'dadır. Rapora göre Hindistan'daki yeni iPhone toplantı tesisi faaliyete geçmedi. Apple açıklama yapmaktan kaçındı. Pegatron, bir açıklama talebine anında yanıt vermedi.

Etiketler
Yorumlar