Antep Fıstığı fiyatları dudak uçuklattı! 18 Ağustos 2022 Antep fıstığı fiyatları

Antep Fıstığı hasadının yapıldığı bugünlerde özellikle çiftçi tarafından Antep Fıstığı fiyatları araştırılmaya başlandı. Antep Fıstığı fiyatları dudak uçuklattı! 18 Ağustos 2022 Antep fıstığı fiyatları

Antep Fıstığı fiyatları dudak uçuklattı! 18 Ağustos 2022 Antep fıstığı fiyatları

Gaziantep Nizip Borsası tarafından yapılan 18 Ağustos Perşembe günkü duyurusunda Antep içi ve kabuklu antep fıstığı güncel fiyatları açıklandı. Açıklanan fiyatlar herkesin ilgisini çekmeye ve dudak uçuklatmaya yetti. Fıstık fiyatları tarladan çıkışıyla üreticiye ulaşması farklılık gösterdiği için belirlenen fiyatlar güncel fiyatlar olmaktadır. 

Bu yıl hemen herşeyin zamlanmasıyla beraber fıstık fiyatlarına da zam geldi. Antep Fıstığı piyasası arz talebe göre belirlenmesi gerekirken her yıl olduğu gibi bu yıl da yaşanan ekonomik krizi fırsata çevirmesinin ardından özellikle stokçular can sıkmaya devam ediyor. Stokçuların bu denli fırsatçılık yapması fıstığın fiyatını artırmaya yetti. İç fıstığın toptan fiyatı ihracatın ve stokçuların etkisiyle beraber 220 TL’ye kadar yükseldi.

Stokçular piyasayı alt üst etti

Fıstık hasadının yapılmaya devam edilmesiyle fıstık miktarının artış göstermesi ve fiyatların düşmesi bekleniyordu. Fakat beklenildiği gibi olmadı. Özellikle stokçular tarafından 60 ton ile 80 ton arası fıstık depolaması fiyatları öncelikle 240 TL’ye yükseltirken daha sonra 260 TL’ye ve daha sonra da 430 TL’ye kadar yükseltti. Elbette bu fiyat perakende satış fiyatı olurken ürünün tarladan çıkış fiyatı çok çok düşük olmaktadır. Özellikle baklavalık fıstık fiyatının tarladan çıkışı 40 TL ile 60 TL bandında olurken iç fıstığın baklavacılara ulaşma fiyatı 600 TL’ye kadar çıkıyor. Stokçuların piyasayı bu denli etkilemesi ne üreticiyi ne de tüketiciyi mutlu etmese de bu duruma bir türlü çözüm bulunamıyor.

Antep fıstığı fiyatları

Güncel antep iç fıstık fiyatları

Gaziantep Nizip Borsası tarafından açıklanan iç fıstık fiyatları:

  • Antep fıstığı pirinç  300 TL ile 325 TL arasında,
  • Antep boz iç fıstık 1.kalite 270 TL ile 410 TL arasında,
  • Antep meverdi fıstık 325 TL
  • Antep boz iç fıstık elekaltı 161,96 TL
  • Antep boz iç fıstık 297 TL
  • Antep boz iç fıstık 2.kalite 162,31 TL ile 315 TL arasında,
  • Antep file iç fıstık 260 TL ile 365 TL arasında olmaktadır.