Aniden kapatılan BAGFAŞ şirketinin hissedarlarına ne olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kapatma kararı sonrası hisseleri işleme kapatılan BAGFAŞ'ın hisseleri Yıldız Pazar'dan Yakın İzleme Pazarı'na alındı

Aniden kapatılan BAGFAŞ şirketinin hissedarlarına ne olacak?

Borsa İstanbul tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın BAGFAŞ Bandırma Gübre Fabrikaları'nın faaliyetlerini tamamen sonlandırma kararının hemen ardından BAGFAŞ şirketinin hisselerini Yıldız Pazar'dan Yakın İzleme Pazarı'na (YİP) geçirileceğinin bilgisini halk ile paylaştı.

BAGFAŞ şirketinin kapatılmasıyla ilgili bilgilendirme Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı. Bakanlık tarafından açıklanan faaliyeti sonlandırma kararı sonrasında işlem yasağı konulan BAGFS hisseleri, 15 Haziran gün sonuna kadar kapalı kalmaya devam edecek, 16 Haziran tarihinde ise Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görmeye başlayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bandırma'daki BAGFAŞ Gübre Fabrikası'ndaki ürküten görüntüler sonrası yapılan incelemeler sonucunda, endüstri tesisinin faaliyetlerini tamamen sonlandırma kararı aldı.

Bagfaş'tan kapanma açıklaması geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın BAGFAŞ Gübre Fabrikası'ndaki faaliyetleri durdurma kararı sonrası, şirket KAP vasıtasıyla açıklamalarda bulunuldu.

Açıklamada şu cümleler kullanıldı:

"II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin "Haber veya söylentilerin doğrulaması" başlıklı 9.maddesi kapsamında yapılan açıklamadır.

Şirketimiz Balıkesir İli Erdek İlçesi Bandırma – Erdek Karayolu 10. km'de faaliyette bulunan Sülfürik Asit, Fosforik Asit, Nitrik Asit ve AS, CAN/AN, Dap/Npk tesislerinde, Ek1 ‘de verilen teslim tesellüm tutanağı çerçevesinde T.C. Balıkesir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün (Ek 2(a) ve Ek 2(b)) uyarınca işletmenin tüm faaliyetlerinin verilen 50 günlük sürenin sonunda durdurulacağı hususu 12.06.2021 Cumartesi günü saat 17:45'de tebliğ edilmiştir. Yönetim Kurulumuzun 14.06.2021 tarihli toplantısında Fabrikalarımızda gerekli lojistik ve teknik tüm tedbirlerin alınmasına ve hukuka aykırı olduğu kanaatinde olduğumuz bu işleme karşı yasal haklarımızın süresi içinde kullanılmasına oy birliği ile karar verilmiştir. 

Kamuoyuna saygı ile arz olunur."

Hissedarların 15 Haziran gün sonuna kadar işlem yapamayacağı BAGFAŞ hissesinde 16 Haziran'dan itibaren YİP yani '' Yakın İzleme Pazarı'' denilen endekste işlem göreceği yatırımcıların ise bu durum karşısında yapabilecekleri hiçbir şey olmadığını söylendi.

BAGFS BAGFAS BANDIRMA GUBRE FABRIKALARI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 25.3
Satış 25.32
Değişim 0.44%
Son Değer 25.32
En yüksek 26.42
En düşük 24.98
Haftalık Değişim 2.0967%
Aylık Değişim 1.28%
Yıllık Değişim -23.1329%
Etiketler