Borsa İstanbul'da yükseliş sona mı erdi?

Borsa İstanbul'un günlerdir devam ettirdiği alçak irtifa uçuş sona ermiş gibi duruyor. Borsa İstanbul Endeksleri dün başlayan kan kaybı devam ediyor.

Borsa İstanbul'da yükseliş sona mı erdi?

Borsa İstanbul'da BIST-100 endeksi, yüzde 0,80 değer kaybederek haftanın ikinci gününü 1.442,56 seviyesinde tamamladı. BIST-100 endeksi, önceki güne nazaran 11,70 puanlık değer kaybı yaşarken, toplam işlem hacmi ise önceki güne göre yükseldi ve 16,7 milyar lira oldu.

Holding endeksi bugün yüzde 1,44 değer kaybetti ve Bankacılık endeksi yüzde 0,75 değer kazanırken Sektör endeksleri arasında yatırımcısına en çok getiri sağlayan sektör Bankacılık olurken, en çok değer kaybeden sektör ise yüzde 1,74 ile orman, kağıt, basım alanı oldu.

Dünkü NATO zirvesinin hemen ardından açıklanan bildiride Çin ile ilgili açıklamaların küresel riske yönelik bakış açısını değiştirdiğini belirtildi, ABD Merkez Bankası'nın (FED) yarın açıklamayı planladığı faiz kararından hemen önce pay piyasalarında yatırımcıların ortak yatırım stili kararsız olarak görüldü. Faiz kararı ne olursa olsun yatırımcılar yarın yurt içinde konut fiyat endeksi verilerine odaklanmış durumda ve yurt dışında ise ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bekleniyor.

BIST-100 endeksinin destek ve dirençler ise şöyle sıralanıyor:

Destekler: 1419 - 1378 - 1308
Dirençler: 1461 - 1522 - 1593

Borsa İstanbul'da yükseliş sona mı erdi? - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Alış
Satış
Değişim 47.6999%
Son Değer 9692.72
En yüksek 9766.89
En düşük 9667.55
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler