AMB başkanı: faizler önümüzdeki yıl da yükselmeyecek

Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Legarde önümüzdeki yıl Avrupa Bölgesi'nde faiz artırımının pek de mümkün olmayacağına dair açıklamalarda bulundu.

AMB başkanı: faizler önümüzdeki yıl da yükselmeyecek

Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde, Reuters Haber Ajansı'nın yapmış olduğu bir etkinlikte basın mensuplarının yöneltmiş olduğu soruları yanıtladı. AMB başkanı Legarde, COVID-19'un global çapta ekonomikere etkisi, güncel enflasyon rakamları ve Avrupa Bölgesi'nin güncel ekonomisine ilişkin önemli soruları yanıtlarken belli başlı değerlendirmelerde bulundu.

AMB başkanı Lagarde, yapmış olduğu açıklamalarda iktisadi anlamda artan belirsizlik nedeniyle piyasaların yönlendirilmeye ihtiyacı olduğunu belirtirken AMB'nin bir an önce para politikası belirlemesi gerektiğinin altını çizdi.

AMB para politikalarının açık bir şekilde açıklanması ve herhangi bir soru işareti kalmamasının önemini de vurgulayan AMB başkanı Lagarde, "Uzun vadeli taahhütlerde bulunmadan netlik kazandırmanın yolları var" şeklinde ekledi.

Avrupa Bölgesi'nde önümüzdeki yılda faiz artırımının pek de mümkün olmadığını sözlerine ekleyen AMB başkanı Lagarde, koşulların oluşması halinde faiz artırımı konusunda AMBnin asla tereddüt etmeyeceğinin de altını bir kez daha çizmiş oldu.

Güncel enflasyon oranları hakkında da açıklamalarda bulunan Lagarde, "Kambur gibi görünen bir enflasyon profili görüyorum. Kambur er ya da geç azalacak. Enflasyonun 2022'de düşeceğini öngörüyoruz ve bundan eminim" şeklinde konuştu.

Avrupa Merkez Bankası başkanı Lagarde ayrıca Avrupa Bölgesi'nde yüksek enflasyon oranlarının gözlemlenmesine sebebiyet veren enerji fiyatlarının da 2022 sonuna kadar olan dönemde ciddi oranda düşeceğine inanmak için ellerinde yeterli kanıt olduğunu da sözlerine ekledi ve Avrupa'da yaşanmakta olan enerji krizinin bitişi için de tarih vermiş oldu.

Etiketler