Amazon CEO'su Andy Jassy kripto dünyası hakkında konuştu!

Amazon şirketinin CEO'su Andy Jassy, katıldığı ünlü "Squawk Box" programında kripto paralar ve NFT'ler hakkında konuştu. Amazon CEO'su Andy Jassy yaptığı açıklamalarla kripto camiasında anlık olarak şaşkınlık yarattı!

Amazon CEO'su Andy Jassy kripto dünyası hakkında konuştu!

Dünyanın en büyük ve en önemli şirketlerinden biri olarak gösterilen Amazon'da şirket CEO'su Andy Jassy, katıldığı televizyon programında kripto paralar ve NFT'ler özelinde özel açıklamalara imza attı. Amerika Birleşik Devletleri medyasıyla gerçekleştirdiği röportajda çeşitli konular hakkında yorum yapan Jassy, kısa vadede kripto ödeme seçeneği fikrine sahip olmadıklarını söyledi.

Çeşitli markaların ve şirketlerin kripto ödemelere zamanla daha sıcak bakmasına rağmen kısa vadede böyle bir planlarının olmadığını belirten Amazon CEO'su Andy Jassy, "Kripto paralar gelişen bir alan. Ciddi tartışmalar oluyor. Şu anda kısa vadede perakende satışlarda kripto ödeme seçeneği diye bir şey yok. Şu anda Bitcoin veya NFT’ye yatırım yapmıyorum, ancak kripto para birimlerinin zamanla daha da büyüyeceğini düşünüyorum. NFT endüstrisi de önemli bir büyüme görecek. Platformumuzdaki NFT satışlarının gelecekte olması muhtemel" ifadelerini kullandı.

Twitter'a gönderme yaptı!

Kripto paralar özelinde herhangi bir planlarının olmadığ yönündeki açıklamaların ardından sosyal medya üzerinden de bir plan tasarlamadıklarını belirten Jassy, "Açıkçası hepimiz Twitter kullanıyoruz. Sanırım bundan sonra Twitter’ın sahibi başka biri olacak" diyerek farklı bir konuya göz kırpmış oldu. Bilindiği üzere Tesla CEO'su Elon Musk'ın dün haberlere düşen yeni hamlesiyle Twitter'ın tamamını almak istediği bildirilmişti.

Dünyanın en büyük ve en değerli şirketlerinden biri olarak gösterilen ve adeta Apple ile zirveyi paylaşan Amazon'un kripto paralara yönelik hamlesinin olmaması ise kripto takipçilerini şaşırttı. Kripto para borsasında hareketlenmelere neden olan şirket yatırımlarından şu anlık uzak kalan Amazon'un kripto paraların daha da kullanışlı hale gelmesiyle yine bir ilki başarıp sekötüre öncülük etmesi ise ekonomistler tarafından konuşulmaya devam ediyor.