Ons altın dibi gördü! Ons altın düşüşü sürecek mi?

Ons altın dibi gördü; sinyaller veriliyor! Ons altın daha da düşecek mi? Yoksa yükselişe geçerek yatırımcıları sevindirecek mi?

Ons altın dibi gördü! Ons altın düşüşü sürecek mi?

Hafta genelinde altının ons fiyatı dar bantta hareket ederken, bugünkü işlemler kapsamında 9 Ağustos 2021 tarihinden itibaren en düşük seviyesini görmüş oldu. Ons altının yaklaşık bir yıl içersinde en düşük seviyesini görmesinin de, ABD Merkez Bankası’nın politika faiz artırımına yönelik daha agresif davranılabileceğinin de etkili olacağı düşünülüyor.
 
Diğer bir taraftan ise enerji emtia ve metal emtia gruplarında yaşanmış olan düşlerde değerli olan metal, altın fiyatlarını bir hayli baskılıyor. Zayıf akaryakıt talebi görünümü nedeni ile gerilemiş olan petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ise ön plana çıkıyor. Brent petrolün varil fiyatı şu anda 104 doların altını görmüşken ABD‘de ham petrolün fiyatı 100 doların altına sarkmış durumda. İntegral yatırım araştırma müdürü olan Özer; “ABD’de enflasyon verisinde yumuşama söz konusu olmaz. Bu nedenle Fed daha agresif bir para politikasına doğru ilerlemeye başlarsa ons altın üzerindeki baskı daha da artışa geçebilir.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ons altın dibi gördü! Ons altın düşüşü sürecek mi?

 
Piyasalar Fed’den çıkacak kararı bekliyor

Fed’in para politikasını belirlenmiş olan Federal Açık Piyasa Komitesi'nin
bir sonraki düzenlenecek toplantısı 26 27 Temmuz tarihlerinde. Fed’in temmuz ayı içersinde düzenlediği toplantıda 75 baz puan faiz artışı kesin gözü ile değerlendirilirken, eylül ayı içersinde de faiz artırımına devam etmesi beklenenler arasında.

Altın fiyatlarında son durum

Ons altın fiyatları bugünkü yapılan işlemler doğrultusunda 1682 dolara kadar geriledi. Yaklaşık bir yıl içerisinde dolar en düşük seviyesini bugün gördü. Ons altın bugün doğrultusunda en yüksek 1697 doları gördü. Şu dakikalarda ise yüzdelik 0,80 oranında düşüş ile 1693 dolardan işlem görmeye devam ediyor.
 
Gram altının fiyatı bir yeni güne daha düşüş ile başlamışken, gün içersinde en yüksek 961,49 TL seviyesini gördü. En düşük olarak ise 954,86 TL seviyesini gördü. Gram altın ve ons altın; fiyatlarda yaşanan düşüşün etkisi ile birlikte aşağı yönlü harekete geçti. Saat 12:19 itibari ile de %0,42 oranında düşüş ile 955,82 TL seviyesinde bulunuyor.
 

XAU/TRL Altın Ons Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 75466.15
Satış 75485.2
Değişim -98.46%
Son Değer 75475.67
En yüksek 75938.41
En düşük 75170.44
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler