Altında kritik eşik! FED öncesi sessizlik hakim

Altının gelecek dönemde nasıl bir seyir izleyeceği bu akşam belli olacak. FED kararı sonrası altın piyasalarında yeni bir hareketlenme olacak. Gram ve çeyrek altında son durum…

Altında kritik eşik! FED öncesi sessizlik hakim

Altın piyasası şu dönemde son derece durgun, uzun süredir yatırımcısına kazandıran altın için FED’in alacağı karar merakla bekleniyor. Özellikle de Türkiye'de yatırım bilinen fazla güvendiği limanlardan olan altıncı alakalı gelişmeler birçok insan tarafından merak ediliyor. Birçok ekonomist altının gelecekteki yönünün FED kararı sonrasında verileceğini ve bu nedenle de beklemenin çok daha akıllıca olacağını söylüyor.

Altın piyasaları kararı bekliyor

Altın piyasaları için nefesler tutuldu. Bu akşam saatlerinde bir toplantı gerçekleştirecek yatırımcılar için son derece kritik olacak bu toplantı altının hangi yönde seyir edeceğini de gösterecek. Altın piyasaları ile alakalı gelişmeler saat 21'de açıklanacak.  Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası Federal Reserve’in (Fed) Temmuz toplantısına ay tutanaklarda çalışmaya devam ediyor. Akşam Türkiye saati ile 9 sularında tüm karar açıklanacak.

Altında kritik eşik! FED öncesi sessizlik hakim

Özellikle de Amerikan Merkez Bankasından çıkacak olan altın kararı tüm dünyayı ciddi oranda etkileyecek. Türkiye'deki yatırımcılar da çıkacak karar sonrasında altının ne yönde olacağını merak ediyor. Hem Çin ekonomisinde yaşanan gelişmeler hem de Rusya Ukrayna Savaşı'nı devam etmesi yatırımcıların elini kolunu bağlasa da FED kararı bu alanda son derece önemli yurt içinde ise gram altın fiyatları 1022 liradan başlıyor. En yüksek 1029 lira seviyelerinde olan gram altın yatırımcının en fazla tercih ettiği yatırım türleri olarak dikkat çekiyor. Hem çeyrek altın hem de gram altın son 6 aylık dönemde yatırımcısına ciddi şekilde kazandırmıştı.

Altın yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor

Son dönemde dengeli bir seyir izleyen altın piyasasını korumaya devam ediyor. Hem altın piyasaları hem de dolar piyasaları gelecek FED kararı sonrasında ciddi bir dalgalanma yaşayabilir. Son 1 aylık dönemde gram altın 1022 lira ile bin 30 lira arasında değişen bir seyir ile devam etmişti. Son 6 aylık dönemde gram altın yatırımcısına 200 TL üzerinde gelir getirdi.

Etiketler