Altın yeniden 500 sınırını geçti!

Altın yeniden 500 sınırını geçti!

Altın yeniden 500 sınırını geçti!

Gram altın tekrardan değer kazanmaya devam ediyor...

Gram altın pandemi başlangıcında tüm dünya pariteleri gibi değer kaybettikten sonra genel yatırımcı görüşü güvenli yatırım araçlarına geri dönüştü bunların başında tabii ki altın geliyor.

Hem ülkemiz genelinde hem tüm dünyada küçük yatırımcının enflason değerlerine karşı ve uzun vadede getirisi stabil olması sebebiyle altın aklına gelen ilk yatırım aracıdır. Bununla birlikte petrolde ve Gümüş'de altına benzer grafikler çiziyor. 

Normalleşme sürecine girildiği dönemde tüm dünyada tekrar düşüş trendine girdikten sonra yeni tip koronavirüs ve piyasada oluşan likidite sorunları yüzünden piyasalardaki çoğunluk yatırımcı olası tekrar düşüş potansiyelini taşıması nedeniyle uzun vade enlafyondan etkilenmemek için tekrar altına dönüşü devam ettiriyor.

Peki Altın'da teknik ne diyor?

Düşen takozu tamamladıktan sonra büyük bir çıkış yakalayan altında 19 Mart tarihinde başlayan bayrak formasyonu çalışmış ardından yukarı tırmanışına devam ettirmişti.

Bayrak formasyonları, yukarı kırılımlarında bayrağın direği kadar fiyatın yukarı kırılması anlamına geliyor. Altın / TL paritesinde ise bayrağın direği bize hedef olarak 531 TL fiyatlamasını gösteriyor.

Altın / TL paritesinde sıralı şekilde destek ve dirençleri ise şöyle:

Destekler 485 - 472 - 449 
Dirençler 508 - 520 - 531

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabili

Etiketler