Altın için büyük gün geldi

Fed’in açıklamış olduğu faiz artırımı ile birlikte dolar resmen fırladı! Başkan Powell yapmış olduğu açıklamalara doları baskılamaya çalışsa da nafile! Peki altın ne durumda? Altın tarafında neler olacak?

Altın için büyük gün geldi

Fed’in faiz artırımı ile birlikte güçlenmeye başlayan dolar, Başkan Powell’ın artırımların yavaşlayacağına dair vermiş olduğu sinyaller ile baskılanmaya başlandı. Diğer bir yandan ise değerli metallerin görünümünde büyük oranda iyileşme izleniyor. Ons altın 1.740 dolar bölgesinde seyrediyor. Bu bölgede değerlendirildiği zaman iki haftanın en yüksek seviyesini test ettiği açık.

Fed’in eylül ayı içerisinde gerçekleştirecek olduğu toplantı kapsamında toplam 50 baz puan faiz arttırma konuşmalar arasında. Sonraki toplantılar kapsamında ise 25 baz puanı faiz artırma konuşuluyor. Bu senaryoların ağırlık kazanması ve altını yılın ikinci yarısı doğrultusunda çoğunlukla yükseldiğine işaret eden tüm veriler; yatırımcı için adeta karar zaman şeklinde yorumlanıyor.

Bir yandan resesyona yönelik korkular, ABD dolarının yukarı yönde hareketini sınırlandırıyor. Bu durum değerli olan metallerin performansını arttırırsa geçiriyor. Piyasaların odağındaki Fed toplantısı sonrasında dolara hız kestirecek açıklamalar yapması ve Ons altın kapsamında kısa vadeli görünümlü iyileşmesine olanak sağladı. Fed’in güçlü faiz artışlarını bir kenara bırakarak mevsimselliğin etkisi ile altının orta vadede de kazançlar sağlayabileceğini aktarıyor.

Altın için büyük gün geldi

Gram altın 1040 TL’yi hedefleyeceği konuşuluyor

Fed’in faiz artışı sonrasında Powell yapmış olduğu konuşmada faiz artışlarını bir noktada kesinlikle yavaşlatmanın uygun olacağını aktardı. Bu gelişmeler eşliğinde ise gr altın 996 TL direncine yükseliş gösterdi. Bu belirlenen seviyenin geçilmesi ve üzeri fiyatlamada 1015 ve beraberinde 1039 direnç oluşturabilir. Geri çekilmeleri değerlendirdiğimiz zaman ise 980.25 ve 968 destek olarak izlenebilir.

3. ve 4. çeyreğe baktığımız zaman %5 yükselişe geçiyor

Altın fiyatları çoğunlukla yaz ortasına doğru yaşanan bir düşüşün ardından 3’üncü ve 4’üncü çeyrekler doğrultusunda toparlanma eğilimine geçiştedir. 2002 yılından bu yana baktığımızda; üçüncü çeyrekte ortalama olarak altın yüzdelik 5 oranından daha fazla değer kazandı.

XAU/TRL Altın Ons Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 75466.15
Satış 75485.2
Değişim -98.46%
Son Değer 75475.67
En yüksek 75938.41
En düşük 75170.44
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler