Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları birçok kişi tarafından merak ediliyor. Çeyrek altın, gram altın ve cumhuriyet altının fiyatı gelişmelere bağlı olarak her an değişiklik gösterebiliyor. Altın fiyatlarını takip edebilmek için çıkan birçok farklı uygulama bulunuyor.

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları birçok kişi tarafından merak ediliyor. Çeyrek altın, gram altın ve cumhuriyet altının fiyatı gelişmelere bağlı olarak her an değişiklik gösterebiliyor. Altın fiyatlarını takip edebilmek için çıkan birçok farklı uygulama bulunuyor. Merkez Bankası verilerine göre 9 Ağustos 2022 altın fiyatları bir önceki haftaya göre artış gösterdi.


Piyasaların oldukça hareketli seyrettiği Ağustos ayı içerisinde birçok kişi altın fiyatlarını araştırmaya başladı. Her dakika hareketli olan altın fiyatlarının takibi ise kimi zaman zorlayıcı bir hal alabilmektedir. Güncel altın fiyatlarına ulaşmak için merkez bankasının resmi sitesini ziyaret edebilir veya finansal aracı uygulamaları indirerek anlık bir şekilde altın fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

9 Ağustos Altın Fiyatları

9 Ağustos altın fiyatları saat 15:00 itibariyle Merkez Bankası’nın resmi sitesinden yayınlandı. Buna göre çeyrek altının fiyatı 1703 TL, yarım altının fiyatı 3408 TL ve Cumhuriyet altınının fiyatı ise 6792 TL olarak belirtildi. Aynı zamanda birçok vatandaşı yakından ilgilendiren gram altın ise 9 Ağustos tarihlerinde 1030 TL üzerinden işlem gördü.

altın
Geçtiğimi haftalarda tekrardan yükselişe geçen altının aylık bazdaki artışı ise yaklaşık %7 oldu. Analistlere göre ilerleyen dönemde de artan resesyon beklentilerine karşı altının daha da artmasının muhtemel olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda Türkiye’de açıklanan rekor enflasyon verilerinin ardından da altının artması ihtimali gittikçe güçlenmektedir.


Çeyrek Altın Fiyat Tahmini

Çeyrek altın hakkında fiyat araştırması yapan kişilerin sayısı oldukça fazladır. Yatırımcıların en uygun fiyattan çeyrek altın alımı gerçekleştirmesi adına analistler birçok zaman fiyat raporu yayınlamaktadır. Çeyrek altın fiyatlarının 1700’lü seviyeleri aştığı piyasada yıl sonu beklentileri ise birçok analiste göre 2.000 TL seviyesi olarak belirtiliyor.


Küresel olarak endişelerin sürdürdüğü piyasalarda resesyon tehlikesi halen geçerliliğini koruyor. Çeyrek altın sahipleri için birçok analistin çeşitli rapor yayınladığı görülüyor. İlerleyen dönemde herhangi bir düşüş beklenmeyen altın için tahminlerin gerçekleşmesi halinde yükselişlerin devam etmesi mümkün olacaktır. Merkez Bankası’nın düzenli olarak açıkladığı çeyrek altın fiyatlarını resmi internet sitesi ve uygulama aracılığıyla rahat bir şekilde incelemeniz mümkündür.

SGCEYREK Çeyrek Altın
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 3991.17
Satış 4083.66
Değişim -27.36%
Son Değer 4083.66
En yüksek 4086.46
En düşük 4070.65
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler