Altın alacaklar dikkat! Gram altın resmen çakıldı: İşte, 28 Eylül altın fiyatları

Yatırımcısına uzun zamandır kazandıran altın resmen çakıldı. Altının düşüş göstermesi herkesin dikkatini çekti. İşte, 28 Eylül altın fiyatları…

Altın alacaklar dikkat! Gram altın resmen çakıldı: İşte, 28 Eylül altın fiyatları

Altında düşüş devam ediyor. Son 5 aydır sürekli yükselen ve düşmek bilmeyen gram altın güne düşüşle başladı. 5 ayın en düşük seviyesini gören gram altın güne 962 TL ile başladı. Peki, altında son durum ne? Güncel altın fiyatları ne kadar?

Dolar kurunda yaşanan yükseliş altını tam tersi olarak etkilemektedir. Dolar yükselirken, altın düşmektedir. Gram altın bugüne 962 TL’den başlayarak son beş ayın en düşük seviyesini gördü. Bugüne %0,05 azalışla başlayan gram altın şuanda 962,46 TL’den işlem görmektedir. Uzmanlar tarafından en son açıklanan FED tutanakları ve dolar fiyatlarında yaşanan dalgalanma altın fiyatlarının belirleneceğini anlatmaktadır. Ons altın fiyatı ise 1700 dolar bandının altında işlem görmektedir. Bu durum da gram altın fiyatlarını düşürmektedir.

Altın fiyatları daha ne kadar düşecek?

Altın fiyatları

Altın fiyatlarını doğrudan etkileyen en önemli unsur Ons altın olmaktadır. Ons altının 1600 dolar seviyesi destek bölgesi olurken 1690 ile 1710 ise ilk direnç bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Gram altın fiyatı için ise destek seviyesi 950 TL olurken, önemli direnç seviyesi olarak da 995 ile 1000 TL belirlendi.

28 Eylül altın fiyatları

28 Eylül altın fiyatları güne düşüşle başladı. Gram altın fiyatı 963 TL’den işlem görürken, çeyrek altın fiyatı 1629 TL’den, yarım altın fiyatı 3258 TL’den, Cumhuriyet altın fiyatı ise 6484 TL’den işlem görmektedir.