Almanya'da satışlar beklenenin üzerine çıktı!

Almanya cuma günü yayınladığı satış verileri ile bekleninin çok çok üzerine çıkan bir veri ile karşılaşıldı. Bu artış durumundan sonra Almanya'nın durumu merak edilmeye başlandı. İşte detaylar...

Almanya'da satışlar beklenenin üzerine çıktı!

Almanya'da satışlar beklenenin üzerine çıktı!

Almanya’da perakende satışlar, COVID-19 kısıtlamalarının gevşetilmesinin ardından haziran ayında beklenenden çok daha fazla arttı ve Avrupa’nın en büyük ekonomisinde tüketici kaynaklı bir toparlanmayı destekledi. Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), perakende satışların mayıs ayında yukarı yönlü revize edilen yüzde 4,6’lık artışın ardından reel olarak aylık yüzde 4,2 arttığını açıkladı. Haziran ayında perakende satışlar, Reuters’in yüzde 2,lik artış tahmininin iki katından fazlaydı. Yılda, perakende satışlar genellikle revizyonlara tabi olmasıyla bilinen değişken bir gösterge bir önceki ayda yukarı yönlü revize edilen yüzde 1,8’lik düşüşün ardından reel olarak yüzde 6,2 arttı. Cuma günü yayınlanan verilere dayanarak, Alman ekonomisi ikinci çeyrekte büyümeye geri döndüğü söylenebilir.

Ancak sanayiyi vuran tedarik zinciri darboğazları arasında beklenenden daha az güçlü bir şekilde toparlandı. Tedarik zinciri endişeleri ve daha bulaşıcı Delta varyantı nedeni ile artan COVID-19 enfeksiyonları, ekonominin görünümünü olumsuz etkiledi. Bununla birlikte, merkez bankası bu yıl için yüzde 3,7 ve gelecek yıl için yüzde 5,2 büyüme bekliyor. Geçen hafta yapılan bir anket, alışveriş yapanların harcamaya daha hazır hale gelmesiyle birlikte, tüketici duyarlılığının Ağustos ayına doğru sabit kaldığını, ancak artan sayıda koronavirüs vakasıyla ilgili endişeler üzerine ekonomik görünüme daha az iyimser baktığını gösterdi.

Almanya’nın genel durumu

Genel olarak koronavirüsü büyük kayıplar ile geçiren Almanya kendini en hızlı toplayan ülkeler arasında yer alıyor. Ülkenin genel olarak durumu iyi ve satış rekorları kırarak her geçen gün daha iyiye gidiyor.

 Yaşanan olumsuz durumların karşısında en iyi şekilde hizmet veren ülke yönetimi her geçen gün daha iyiye giderek birçok alanda ki çalışmalarını kamuya duyurdu. Genel olarak teknoloji ve bilimin büyük çoğunluğunu belirleyen çalışmalarda birçok yeni adım atıldığı görülüyor.

Etiketler